Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Prekiauti sezoninėmis daržovėmis ir uogomis – tik užsiregistravus

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) primena, kad prieš pradedant prekiauti sezoninėmis šviežiomis daržovėmis, vaisiais ir uogomis, būtina užsiregistruoti.

Ūkininkams pakanka būti registruotu augalinio maisto produktų pirminiu gamintoju. Prekiautojams registruotis reikia teritorinėje VMVT arba pateikti dokumentus nuotoliniu būdu. Registracija yra nemokama, vykdoma be išankstinio patikrinimo ir suteikiama neterminuotam laikotarpiui. Tuo tarpu ūkininkams ir sodininkams, auginantiems bei patiems parduodantiems daržoves, vaisius ar uogas turgavietėse, paviljonuose ar tiesiai iš ūkio, papildomai kreiptis į VMVT dėl veiklos registravimo nereikia, užtenka būti registruotam kaip augalinio maisto produktų pirminiam gamintojui. Šiuo atveju prekybos vietoje svarbu turėti šios registracijos dokumentus ir asmens medicininę knygelę.

VMVT sezoninę lauko prekybą vykdantiems smulkiesiems augintojams ir prekiautojams parengtose gairėse primena, kad prekybos vieta turi būti švari ir tvarkinga, maisto produktai apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių, vėjo ar lietaus poveikio ir kitos aplinkos taršos (dulkių, kenkėjų, prisilietimų ar kontakto su praeivių rūbais, rankinėmis ir pan.) Prekybos vietos turi būti įrengtos palapinėse, po skėčiais, laikinuose statiniuose ar pan. Parduodamos tiek vietoje užaugintos, tiek įvežtinės daržovės bei uogos turi būti tinkamai paženklintos, vartotojams turi būti suteikta visa reikalinga informacija. Tuo atveju, kai fiziniai ar juridiniai asmenys, užsiimantys vaisių, uogų ar daržovių auginimu ir tiekimu rinkai, nėra registruoti, laikoma, kad veiklą jie vykdo nelegaliai ir tai gali užtraukti administracinę atsakomybę.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas