Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Lietiniai blynai: kaip iškepti tobulus lietinius?

Lietiniai blynai – tai tiesiog pusryčių klasika. Lietinius galima patiekti su įvairiais įdarais ir pagardais, tad nieko keisto, kad šie blyneliai niekada nepabosta. Vis dėlto, gana dažnu klausimu tampa tai, kaip išsikepti tiesiog tobulus lietinius: turime sutikti, kad kepant tokius blynus ne taip ir retai pasitaiko įvairių nesėkmių… Taigi, nuo ko pradėti, ir kaip užtikrinti sklandų blynelių ruošimo procesą?

Pasirinkite tinkamus ingredientus

  • Miltai: lietinių kepimui rinkitės aukščiausios rūšies kvietinius miltus, nes tuomet blyneliai bus šviesūs, ploni ir lankstūs;
  • Skystis: galite rinktis vandenį, pieną, arba ir vandenį, ir pieną. Tešlos ruošimui taip pat puikiai tinka augalinis pienas, grietinėlė ar kefyras. Svarbiausia yra tai, kad tešla būtų pakankamai skysta;
  • Kiaušiniai: šis ingredientas padeda „surišti“ tešlą, todėl blynai neplyšta juos verčiant. Jei į lietinių blynų tešlą įmaišysite kiaušinių, tokia tešla mažiau lips prie keptuvės;
  • Riebalai: lietinių blynų tešla neretai papildoma trupučiu aliejaus ar lydyto sviesto. Riebesnė tešla taip pat mažiau limpa prie keptuvės;
  • Kiti priedai: į lietinių tešlą taip pat dedama šiek tiek cukraus ir druskos. Jei blynelius patieksite ne su saldžiais priedais, į tešlą galite įmaišyti šiek tiek aitriosios paprikos, kumino ar kitų prieskonių.

Tešlos paruošimas

Jei norite greitai ir be didelių pastangų paruošti lietinių blynų tešlą, tiesiog sudėkite visus reikalingus ingredientus į kokteilinę ir išplakite. Tešla bus vienalytė ir be gumuliukų. Žinoma, tešlą taip pat galima paruošti ir plakant šluotele, tačiau tuomet vertėtų laikytis tam tikro eiliškumo: pirmiausia kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir riebalais. Tuomet įpilkite vandens, pieno ar kito skysčio (geriausia pilti dalimis). Palaipsniui berkite persijotus miltus ir nesustokite maišyti. Paruoštą tešlą palikite pastovėti 30-40 minučių.

Lietinių kepimas

Lietinių blynų kepimui labiausiai tinka keptuvė storesniu dugnu, kuris kaista tolygiai. Keptuvę švariai išplaukite, nusausinkite ir patepkite riebalais (jei reikia, riebalų perteklių pašalinkite popieriniu rankšluosčiu). Įkaitinkite keptuvę, pilkite tešlą ir paskirstykite ją po visą keptuvės dugną. Kepkite 1-2 minutes, o tuomet lietinį apverskite. Kepkite dar 1 minutę. Išimkite iškeptą blynelį ir vėl pilkite tešlą. Jei pastebite, kad blynai ima kibti prie keptuvės, jos dugną vėl patepkite riebalais.

Kaip patiekti lietinius?

Iškeptus lietinius galite patiekti su bet kokiais mėgstamais saldžiais ar pikantiškais priedais.  Prie lietinių blynelių puikiai dera įvairios uogienės, džemai, šokoladinis kremas, pikantiški padažai, ir t.t. Taip pat galite išbandyti ir prancūzų pamėgtą lietinių blynų patiekimo būdą: karštus lietinius blynelius pabarstykite cukrumi ir apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinos sultimis.

Lietiniai blynai su įdaru

Lietinius blynus taip pat galite patiekti ir su įvairiais įdarais: tam puikiai tinka varškė, kurią galite pagardinti su šviežiomis uogomis, bananai ir kiti vaisiai,  kumpis ir sūris, troškintos daržovės, grybai su svogūnais, ir t.t.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas