Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kraitelis kūdikiui – pasitikrinkite, ar turite viską, ko gali prireikti

Kūdikio kraitelis – rinkinys priemonių, kurių gali prireikti auginant mažylį. Tėveliai kraitelį mažyliui ruošia skirtingai – vieni renkasi jau iškart sukomplektuotą būtiniausių priemonių rinkinį, kiti viską perka patys, savarankiškai nuspręsdami, ko gali prireikti. Šiame straipsnyje – kontrolinis sąrašas priemonių, kurios turėtų įeiti į kūdikio kraitelio sudėtį.

Ką reikėtų žinoti įsigyjant kraitelį kūdikiui?

Pirmiausia, vertėtų laikytis vieno patarimo – kad ir kaip viliotų gražūs, žaismingi daiktai mažyliui, stenkitės neprisipirkti per daug. Kodėl? Nes nemažai daiktų galite gauti iš svečių, atvykusių į palankynas. Be to, mažyliai greitai auga, todėl tai, kas tiko pirmosiomis savaitėmis, tikėtina, nebetiks po mėnesio.

Kraitelyje būtinai turi būti ne vien daiktai, bet ir drabužėliai – jie vieni iš svarbiausių. Geriausia, jeigu jie pagaminti iš 100 proc. medvilnės, natūralūs, idealiai tinkantys jautriai naujagimio odai. Taip pat kūdikiams patariama pirkti nedažytų pluoštų (medvilnės, merino vilnos ar kt.) drabužius. Kai kuriose vaikiškų prekių parduotuvėse galima įsigyti jau paruoštus kūdikių drabužių rinkinius, kuriuose sukomplektuoti derantys daiktai. Norite? Užsukite į „Smelinukas “ parduotuvę internete!

Dar vienas aspektas, kurį reiktų žinoti – drabužių dydis. Standartiškai kūdikiams rekomenduojama pirkti 56-62 dydžio drabužius. Tokių turėtų užtekti maždaug iki trečio mėnesio. Labai svarbu, kad apranga nevaržytų, nespaustų ir nekeltų mažyliui jokio diskomforto. Bet kokį daiktą, esantį mažylio kraitelyje, prieš naudodami nuplaukite, išskalbkite  kad jis nesudirgintų mažylio odos.

Kas turėtų būti įtraukta į kūdikio kraitelį?

Jeigu naujagimio kraitelį kūrėte ar planuojate kurti savarankiškai, pasitikrinkite, ar jame yra viskas, ko gali prireikti.

  • Siaustinukas – patogiausias ir praktiškiausias būdas aprengti naujagimį, nes šio drabužio nereikia rengti per galvą, taip pat jis dažnai turi užlenkiamas rankoves (vietoj pirštinių). Rinkitės siaustinukus su patogiu užsegimu, kad prireikus būtų lengviau pakeisti vystyklus. Taip pat tokius drabužius rekomenduojama rinktis su išvirkščiomis siūlėmis, kad išvengtumėte net menkiausio odos sudirginimo. Siaustinukai būna storesni su pūkeliu viduje ir plonesni – rinktis reikėtų pagal sezoną. Tokių drabužių pradžiai rekomenduojama turėti bent tris.
  • Smėlinukas (tai mažyliams skirtas bodžiukas). Jie dažniausiai būna susegami spaudėmis per visą ilgį ir tarp kojyčių. Juos galima rinktis ir ilgomis, ir trumpomis rankovėmis. Taip pat būtina atkreipti dėmesį į smėlinuko sudėtį – kadangi kūdikiai negali patys reguliuoti temperatūros ir gali labai greitai peršalti, todėl naudinga rinktis natūralaus audinio smėlinuką. Jį galima dėvėti ir kaip papildomą drabužių sluoksnį.
  • Šliaužtinukai. Tai universaliausias kūdikių drabužis, kuris būna visiškai atsagstomas. Jais, kaip ir siaustinukais, patogu aprengti mažylį. Tokių drabužių rekomenduojama turėti bent tris.
  • Marškinėliai. Tai nėra privalomas drabužis kraiteliui, tačiau rekomenduojamas. Marškinėliai gali būti dėvimi ant šliaužtinuko ir suteikti papildomos šilumos. Tiesa, jie, kaip ir visi mažylio drabužiai, turi būti pasiūti iš natūralios medžiagos.
  • Kepurytė. Kūdikiai visada turi mūvėti kepurytę. Patalpose geriausia – plona kepurytė, o einant į lauką – šiltesnė, storesnės medžiagos kepurytė. Rekomenduojama turėti bent po dvi skirting rūšių kepurytes. Naujagimiui rekomenduojamaplona kepuraitė tik išvirkščiomis siūlėmis.
  • Pirštinaitės ir kojinytės. Pirštinaitės turėtų būti medvilninės, o kojinytės – iš vilnos. Mažyliai negali kontroliuoti kūno temperatūros ir dažnai šąla. Vilna pasižymi kraujotaką stimuliuojančiomis savybėmis, todėl idealiai tinka mažyliams. Rekomenduojama turėti bent po dvi poras vilnonių ir įprastų kojinyčių.

Jeigu turite viską, ko gali prireikti – sveikiname! O jei ko nors trūksta, užsukite į internetinę vaikiškų prekių parduotuvę smelinukas.lt ir papildykite savo kraitelį trūkstamomis priemonėmis. Čia taip pat galėsite įsigyti ir jau sukomplektuotų, iš anksto paruoštų kraitelių kūdikiams.

https://www.smelinukas.lt/index.php/drabuziai-mergaitems/rubeliai-kudikiams-mergaites/kudikio-kraitelis/kraiteliai-kudikiams-mergaitems.html

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas