Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Sportas

„Versmės“ kroso trasa egzaminuos ralio „Aplink Lietuvą“ dalyvius

Birželio 17–19 dienomis šalies keliais dundės tradicinis ralis „Aplink Lietuvą“, kurio dalyviai kovos dėl garbingiausio trofėjaus kiekvieno sportininko kolekcijoje – Prezidento taurės.

Šių, seniausių šalyje automobilių sporto varžybų ištakos siekia 1931 m., kai liepos 24 d. 14 automobilių ir 12 motociklų kolona iš Kauno pradėjo pirmąsias maratonines lenktynes aplink Lietuvą. Neatsitiktinai šią datą Lietuvos automobilių sporto federacija laiko oficialia automobilių sporto šalyje pradžia.

Tačiau šiemet šio ralio nugalėtojams bus įteikta tik 31-oji Prezidento taurė.

Mat, prieškario Lietuvoje surengti tik trys tokie raliai, o šaliai netekus nepriklausomybės, nutrūko ir lenktynių rengėjo – Lietuvos automobilių klubo veikla.

Ją atgaivinus 1996 m., prabėgus lygiai 65 metams nuo pirmųjų tokių lenktynių starto, vėl pradėti rengti ir garsieji raliai „Aplink Lietuvą“.

Laikantis ilgametės tradicijos raliui „Aplink Lietuvą“ startas duodamas Kaune, Rotušės aikštėje, iš kurios pirmas ekipažas į trasą pajudės birželio 17-osios rytą, 9.30 valandą.

Trečiąją ir paskutiniąją ralio dieną, birželio 19-ąją, sportininkai neaplenks ir Ukmergės rajono automobilių sporto gerbėjų, kuriems savo meistriškumą demonstruos „Versmės“ kroso trasoje. Čia pirmasis ekipažas startuos 9.30 valandą, o ralio dalyviai „Versmės“ trasoje kausis dėl rajono savivaldybės mero Rolando Janicko taurės.

Iš viso šiųmetinio ralio „Aplink Lietuvą“ maršrutai nusidrieks 1 130 km.

Ralis finišuos sekmadienį, birželio 19 d., 15 valandą, Vilniaus S. Daukanto aikštėje, priešais prezidentūrą.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas