Naujausi, Nuomonių telefonas

Suabejojo, ar aikštelėje reikalingi parkavimo borteliai

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Į redakciją skambinęs ukmergiškis stebėjosi, kodėl taip keistai įrengta automobilių aikštelė, esanti prie „Pivonijos“ prekybos centro Vilniaus gatvėje. Pasak vyriškio, iki šiol būdavo pažymimos tik stovėjimo vietos, o šioje aikštelėje tarp eilių sumontuoti atitvarai.

„Gal šie borteliai įrengti dėl saugumo, bet Ukmergėje nė vienoje aikštelėje tokių nėra. Jie, mano nuomone, tik sukelia vairuotojams nepatogumų. Jei priešais nėra automobilio, galima būtų išvažiuoti tiesiai, o dabar tenka išsisukinėti, manevruoti. Važiuojant atbuline eiga, gali nepastebėti pėsčiojo ar atvažiuojančio automobilio“, – samprotavo ukmergiškis.

Rajono savivaldybės administracijos Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Tadas Balžekas paaiškino, kad automobilių ratų atmušų įrengimas yra normali praktika, taip numatyta ir projekte.

„Atmušai reikalingi, kad statant automobilį būtų aišku, iki kiek reikia važiuoti, norint tinkamai priparkuoti transporto priemonę. Taip pat tam, kad būtų aiškus eismas aikštelėje. Esant šiems stabdomiesiems borteliams, nebus galimybės išvažiuoti per priešais esančią stovėjimo vietą, nes tai nėra saugu ir kelia avarines situacijas“, – komentavo vedėjas.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus Dariaus Varno, visada projekte atliekama eismo saugumo ekspertizė. „Projektuotojas, eismo saugumo ekspertai ir nusprendžia, kaip turi būti įrengta automobilių stovėjimo aikštelė. Tikrai nemanau, kad ten yra problema. Automobiliai turi būti statomi taip, kad kuo daugiau jų galėtų tilpti“, – pridūrė direktorius.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ja ja :
    Nesunku pastačius vėl nuimti, ką ir padarė prie turgaus, o čia kaip kažkas pastebėjo po žiemos turėtų nelikti. Žiūriu ko taip nesaugu aikštelėse prie kitų prekybos centrų - ten nėra bortelių :)))
  • sneka nesamones :
    mat jam nesaugu isvaziuot pro priekine vieta... Taigi jei masina atbula i paprasta vieta pasistatai irgi gaunasi tas pats isvaziavimas per priekine vieta. Jei zmogus neturi suvokimo ka sneka, toks negali nei dirbt nei norodinet kitiem ka jie turetu daryt. Tokie zmones turi dirbt tik pacius paprasciausius darbus, kur nereikia nuovokos- skaldyt akmenis, rinkt nuo dirvu akmenis i kibira, nes i priekaba metyt tokiam per pavojinga- nesaugu nei jam nei kitiem
  • nu nu :
    nu tik ukmergei tokie debiliski sprendimai,kaip saleles pries sankryzas,,daba sita vienintele aikstele...koks debilas sugalvojo ,kad taip geriau? jis tikrai pats teisiu neturi! karoce,ka isrinkom ta ir turim :) gal kituose rinkimuose susimastys liaudis....
  • Tas pats :
    Statyk atbula,išvažiuosi priekiu :)
  • Jo :
    valymui tai netrukdys. Išvažiuojant į priekį sudaromos avarinės situacijos. Įdomu, kiek tokių avarijų yra užregistruota, ar tai tik gynybinė pozicija - juk vis vien šių žodžių niekas negali patikrinti. Negi atbulam važiuoti saugiau?
  • Sigita :
    Kai reikės žiema sniegą valyti,nebeliks

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas