Kriminalai

Miškinguose keliuose vairuoti būtina itin atsargiai

Birželio 5-ąją rajono Policijos komisariate buvo gauti penki pranešimai apie gyvūnų sukeltus eismo įvykius ar jų pavojų keliuose.

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė pasakojo, kad apie 8 valandą sulaukta signalo, jog automagistralėje Panevėžys-Vilnius, ties Taujėnais, važiuojamojoje kelio dalyje pravažiuojantys vairuotojai matė vaikštantį briedį.

Apie 21.45 valandą pranešta, kad važiuojant nuo Panevėžio link Vilniaus, prie posūkio į Gailiūnų kaimą, automobilis BMW partrenkė stirną.

Dar viena stirna automagistralėje Panevėžys-Vilniaus tądien buvo numušta ties Miliaučiznos kaimu.

Kelyje Daugpilis-Kaunas, nuo Ukmergės važiuojant link Jonavos, sunkvežimio „Iveco“ vairuotojas taip pat kliudė ir užmušė stirną. Eismo įvykis užfiksuotas artėjant vidurnakčiui.

Pranešimas apie pavojų keliantį gyvūną gautas ir naktį, apie 2.55 valandą.

Pasak A. Krogertienės, aplinkos apsaugos darbuotojai patarė jokiais būdais nevaikyti ar kitaip neįtakoti gyvūnų judėjimo, kadangi jie gali pasibaidyti ir taip pridaryti daugiau žalos sau ir aplinkiniams. Anot aplinkosaugininkų, laukiniai gyvūnai patys randa kelią grįžti ten, iš kur atėjo.

Komunikacijos specialistės teigimu, vairuotojai turėtų būti dėmesingi: jei yra pastatyti kelio ženklai, įspėjantys, kad į važiuojamąją dalį gali išbėgti žvėrys, reikėtų būti labai atidiems ir pasirinkti kuo saugesnį greitį.

„Pastebėjus kelkraštyje stovintį ar kelią kertantį gyvūną, svarbu važiuoti pro jį itin atsargiai ir lėtai, o prireikus sustoti. Patariama jokiu būdu nespausti garsinio signalo ir nemirksėti žibintų šviesomis, nes apakinto bei išgąsdinto žvėries elgesys gali būti nenuspėjamas. Eismo dalyviai privalo laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų ir pasirinkti saugų greitį, tai yra tokį, kad išvydę kliūtį spėtų sustoti“, – patarė policijos atstovė.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas