Ceremonijos dalyviai įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Aktualijos, Naujausi, Žmonės

12-oji Ukmergės rajono Garbės pilietė – Angelė Andrikonienė

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Gegužės 28 dieną vykusio iškilmingo rajono Savivaldybės tarybos posėdžio, kuris tarsi vainikavo Miesto šventę, darbotvarkėje buvo vienas klausimas – Ukmergės rajono Garbės piliečio vardo suteikimas Angelei Andrikonienei. Ta proga vykusioje iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo ne tik Tarybos nariai, bet ir ypač gausus būrys svečių. Tai – Lietuvos Respublikos Seimo narys Juozas Varžgalys, Ukmergės rajono Garbės piliečiai, ukmergiškiai, šventėje dalyvaujantys miestų partnerių atstovai, kiti miesto svečiai.

Posėdį pradėjęs rajono meras Rolandas Janickas paskelbė, kad Savivaldybės tarybos sprendimu 2022 metų Ukmergės rajono Garbės piliete paskelbta A. Andrikonienė, ilgametė Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė. Jai šis vardas suteiktas už socialiai atsakingo verslo vystymą, profesinį ir visuomeninį aktyvumą, bendruomeniškumo puoselėjimą ir Ukmergės krašto garsinimą.

Naująją Ukmergės rajono Garbės pilietę posėdyje pristatė jos kandidatūrą pateikusios UAB „Ukmergės duona“ direktorė Eurika Maselskienė, taip pat rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė.

„Šiandien ypatinga ir džiugi diena. Diena, kai švęsdami Ukmergės miesto šventę, mes prisiliečiame prie savo krašto istorijos, kultūros, pamatinių vertybių, prie žmonių, kurie šį miestą kūrė ir kuria, gynė ir gina, puoselėja, stiprina ir garsina. O tai daryti gali drąsios, kūrybingos, išskirtinės ir iškilios asmenybės. Mes, „Ukmergės duonos“ žmonės, džiaugiamės ir didžiuojamės, kad šiais metais šia iškilia asmenybe – Ukmergės miesto garbės piliete – nominuota mūsų teikta kandidatė – Ukmergės vartotojų kooperatyvo direktorė A. Andrikonienė“, – į susirinkusiuosius kreipėsi E. Maselskienė.

UAB „Ukmergės duona“ direktorė sakė, jog jos vadovaujamo kolektyvo teikime buvo plačiai išdėstytos A. Andrikonienės pastangos ir išskirtinis indėlis į Ukmergės rajono ir Lietuvos žmonių gerovę: „Dabar norėčiau išskirti keletą pačių svarbiausių aspektų, iliustruojančių, kodėl mes teikėme šią kandidatūrą ir kodėl ji verta šios nominacijos. Antikos laikais buvo manoma, jog Žemę laiko keturi drambliai. Tai paralelizuojant galima sakyti, kad Angelės asmenybė laikosi ant keturių kertinių jos savybių. Tai – valia, atsakomybė, lyderystė, kūrybiškumas. Angelę teikėme nominacijai dar ir dėl to, kad ji didelį dėmesį skiria rajono žmonėms. Juk dažnai atokių rajono kaimų gyventojams kooperatyvo parduotuvė yra vienintele apsipirkimo galimybė. Dar vienas labai svarbus motyvas – tai išsaugota duonos kepykla ir beveik 60 darbo vietų. Šiais metais kepykla minės savo veiklos 60-metį. Tačiau to galėjo ir nebūti. Buvo ne vienas svarstymas stabdyti kepyklos veiklą ir ją uždaryti, kadangi duonos gamyba – sudėtinga veikla, susidurianti su didžiule konkurencine aplinka ir gana aukštomis gamybos sąnaudomis. „Ukmergės duona“ – vienintelė Lietkoopsąjungos sistemoje išlikusi neuždaryta kepykla. Ir prie šio įmonės išsaugojimo labiausiai prisidėjo A. Andrikonienė.“

1975 metais savo darbinę karjerą pradėjusi tuometėje Ukmergės universalinėje parduotuvėje skyriaus vedėja, Angelė dirbo revizore, prekių žinove, direktoriaus pavaduotoja prekybai. Reorganizavus tuometę rajkoopsąjungą, buvo paskirta pirmininko pavaduotoja komercijai. 2005 metais išrinkta Ukmergės rajono kooperatyvo valdybos pirmininke-direktore, A. Andrikonienė į šias pareigas perrinkta jau penktą kartą. Jos veikla ir pasiekti rezultatai įvertinti įvairiais apdovanojimais.

Po pristatymo meras A. Andrikonienei įteikė Garbės piliečio regalijas, ji pasirašė Garbės piliečių knygoje.

Sakydama padėkos kalbą A. Andrikonienė dėkojo už dėmesį jos darbams ir pasiekimams: „Šiandien šiuo tokiu aukštu apdovanojimu aš noriu dalintis su visais mano gyvenimo Mokytojais iš didžiosios raidės. Nes be jų nebūtų ir manęs, kaip asmenybės, kaip vadovės, kaip žmogaus. Dabar jau galiu drąsiai sakyti, jog Ukmergė – mano tikrasis gyvenimas, mano miestas. Čia gimė ir užaugo mano dukra, čia auga mano anūkai, čia mano darbas, kolegos, komanda, čia žmonės, kuriems esu už visa tai dėkinga“.

Naująją Ukmergės rajono Garbės pilietę sveikino Seimo narys, rajono vadovai, Vartotojų kooperatyvo ir UAB „Ukmergės duona“ darbuotojai, kolegos iš Širvintų ir Jonavos rajonų, artimieji, bičiuliai…

Iškilminga ceremonija baigėsi visiems įsiamžinus bendroje nuotraukoje.

AUTORĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • **** :
    Kaimu kaimas ... juodos kojnes ir juodi batukai ... vasara ... Juodu kelniu dar truksta ... replika

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas