Kiekvienas ansamblio „Cantilena“ koncertas – šventė atlikėjoms ir klausytojams.

„Istorinė atmintis - dabarties ir ateities pamatas“, Aktualijos, Kultūra, Naujausi

Ukmergė mini 689-ąjį gimtadienį. Miesto šventė jau prasidėjo!

Gegužės 22-ąją mūsų mylimai Ukmergei sukako 689-eri. Jau pirmadienį prasidėjo tai progai skirta ir visą savaitę truksianti miesto šventė „Simfonija Ukmergei“. Ji startavo su aukščiausio Lietuvoje mėgėjų meno apdovanojimo, „Aukso paukštės“ laureatu – Kultūros centro moterų vokaliniu ansambliu „Cantilena“, kuriam vadovauja Daiva Petrikienė.

Ansambliui „Cantilena“ įteikta jau antroji „Aukso paukštė“

Arvydas PĖŠINA

Ukmergės miesto šventės „Simfonija Ukmergei“ renginiai prasidėjo gražia ir skambia gaida, tuo, kuo Ukmergė gali didžiuotis. Ukmergės kultūros centro moterų vokaliniam ansambliui „Cantilena“ įteikta jau antroji „Aukso paukštės“ nominacija. Šio garbingo, visoje Lietuvoje garsaus apdovanojimo įteikimo proga kolektyvas Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje surengė koncertą.

Kolektyvą subūrusi ir jam vadovaujanti D. Petrikienė.

Į koncertą besirenkančius klausytojus pasitiko stendai su nuotraukomis – akimirkos iš ansamblio pasirodymų įvairiose šalies ir užsienio: Portugalijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kroatijos, Vatikano, Bulgarijos, Ispanijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Švedijos, Graikijos – scenose. Jose prieš 24-rius metus susibūręs kolektyvas su nuo pradžios jam vadovaujančia D. Petrikiene ir koncertmeistere Audra Bernadišiene savo atliekamais kūriniais ne tik žavėjo klausytojus, bet ir yra laimėjęs daugybę apdovanojimų, prizų, nominacijų.

Sausakimša Vlado Šlaito viešosios bibliotekos salė klausėsi užburiančio koncerto, kuriame skambėjo pačios gražiausios moterų vokalinio ansamblio atliekamos dainos. Kolektyvo profesionalumas dar 2002 metais lėmė „Cantilenai“ „Aukso paukštės“ nominaciją „Geriausias debiutantas“. Dabartinė „Aukso paukštės“ nominacija skirta pagerbti geriausius mėgėjų meno kolektyvus ir jų vadovus už aktyvią veiklą, naujų programų parengimą, koncertus, dalyvavimą svarbiausiuose šalies renginiuose, konkursuose bei jų metu pelnytus apdovanojimus, švenčių, festivalių, konkursų ir seminarų iniciavimą. Šią nominaciją ansamblis pelnė dar 2020 metais, bet dėl COVID-19 pandemijos „Aukso paukštė“ įteikta tik dabar.

Garbingą apdovanojimą įteikė T. Kreimeris ir L. Kairytė.

Koleges ir bičiules sveikino J. Martinkutė.

Garbingą apdovanojimą – ,,Aukso paukštę“ ir kultūros ministro padėką ansambliui įteikė Lietuvos nacionalinio kultūros centro Mėgėjų meno skyriaus muzikos specialistas Tomas Kreimeris ir Vokalinių ansamblių žanrinės tarybos narė, Panevėžio rajono Miežiškių kultūros centro meno vadovė Lina Kairytė. Ansamblį sveikino ir kiekvienai vokalistei padėką bei apsisaugojimo priemonę nuo lietaus – skėtį su Ukmergės simbolika įteikė rajono meras Rolandas Janickas, sveikinimo žodžius tarė Kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė ir direktorės pavaduotoja Sigita Rimydienė, Ukmergės garbės pilietė, dar vieno Kultūros centro kolektyvo, folkloro ansamblio „Dagilėlis“ vadovė Jūratė Martinkutė, kiti nominuoto ansamblio gerbėjai.

Iškilmėse moterų vokaliniam ansambliui „Cantilena“ palinkėta gavus antrą auksinį sparną ir toliau taip pat skambėti…

Dainiaus VYTO ir autoriaus nuotraukos

Ansamblietės nestokojo puikios nuotaikos.

Sausakimša Vlado Šlaito viešosios bibliotekos salė klausėsi užburiančio „Cantilenos“ koncerto.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas