Pirmieji į šventę susirinko Taujėnų gimnazistai.

Jaunimas, Naujausi

Gimnazijose aidi paskutinis skambutis

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Šią savaitę daugelyje šalies mokyklų abiturientams skamba paskutinis skambutis. Pasibaigus karantinui į šią šventę buriasi ir Ukmergės gimnazijų baigiamųjų klasių mokiniai. Anksčiausiai rajone paskutinis skambutis nuaidėjo Taujėnų gimnazijoje.

„Gimtosios žemės“ kalbintas rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas sakė, kad švietimo įstaigos, išleidžiančios abiturientus, pačios sprendė, kada ir kaip organizuoti Paskutinio skambučio šventę.

67-oji Taujėnų gimnazijos abiturientų laida susirinko gegužės 20-ąją. Kaip skelbiama įstaigos „Facebook“ paskyroje, tądien buvo daug jaudulio, sveikinimo žodžių, gėlių ir dovanėlių. Vienuolika dvyliktokų atsisveikino su mokykla, mokytojais, draugais. Kartu su auklėtoja Laima Kraujelyte gimnazistai prisiminė patirtus įspūdžius, linksmas ir liūdnas akimirkas. Ant gimnazijos varpelių medžio suskambo dar vienas naujas varpelis, o paliktas abiturientų testamentas ir simbolinis raktas įpareigojo III gimnazinės klasės moksleivius saugoti ir gerbti savąją mokyklą.

Šį trečiadienį, gegužės 25-ąją, mokyklinis skambutis paskutinį kartą skambėjo ir Ukmergėje – Antano Smetonos ir Jono Basanavičiaus gimnazijose.

Net šimtas Antano Smetonos gimnazijos 99 laidos abiturientų po dvejų metų pertraukos vėl susirinko į tradicinę Paskutinio skambučio šventę. Renginyje svečiavosi pradinių klasių mokiniai iš Dukstynos ir Užupio pagrindinių mokyklų bei „Šilo“ ir Senamiesčio progimnazijų.

Jono Basanavičiaus 79-oji laida su 95 gimnazistais šventę pradėjo šv. Mišiomis Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje. Vėliau tradiciškai visi prie mokyklos pasodino medelį ir išsiskirstė po klases į auklėtojų vedamas pamokas. Po jų šventė tęsėsi mokyklos salėje.

Gegužės 26-ąją į Paskutinio skambučio iškilmes, kurios numatytos aktų salėje, susiburs ir 10 Želvos gimnazijos abiturientų. Mokyklos kieme jie taip pat žada pasodinti dekoratyvinį augalą.

Ketvirtadienį paskutinį kartą skambutis dvyliktokams skambės Siesikų gimnazijoje. Ši įstaiga nuo rugsėjo 1-osios taps pagrindine mokykla. Šiemet atsisveikinama su 11 abiturientų. Jei oro sąlygos leis, šventę planuojama rengti mokyklos kieme.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Zbygniewas :
    Oj kiek tašiu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas