„Šilo“ progimnazijos 2c klasės mokiniai ir jų trenerė V. Savickienė su šalies prezidentu G. Nausėda.

Naujausi, Sportas

Antrokai žaisti šachmatais pakviesti į Prezidentūrą

Gegužės 21 dieną „Šilo“ progimnazijos 2c klasės mokiniai Patricija Paraukaitė, Tajus Augūnas, Martynas Krumžlys, Arminas Cironka, Kristupas Kanapienis, Benas Vansevičius ir Eduardas Kvėkša su trenere Virginija Savickiene dalyvavo Lietuvos Respublikos prezidentūroje finaliniame pradinių klasių šachmatų turnyre.

Trenerė papasakojo, kad pirmas turnyro etapas įvyko kovo mėnesį, pradinių klasių komandos internetu dalyvavo atrankiniame šachmatų turnyre Prezidento taurei laimėti. Iš viso turnyre dalyvavo 81 komanda – daugiau nei 700 jaunųjų šachmatininkų iš visos Lietuvos mokyklų. Į finalinį etapą Prezidento rūmuose buvo pakviesta 14 komandų iš visos Lietuvos, kurios savo regione laimėjo atrankos etape.

Prie turnyro organizavimo prisidėjo daugiau nei 30 mokytojų, trenerių, informacinių technologijų specialistų, šachmatų entuziastų. Atrankos metu sužaista daugiau nei 2 000 šachmatų partijų, finalinio etapo Prezidentūroje metu – dar 500.

Finaliniame etape dalyvius pasveikino ir pirmąjį ėjimą atliko Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda.

Vaikai žaidė po penkias partijas. Iš ukmergiškių geriausiai sekėsi Tajui Augūnui, kuris laimėjo visas penkias partijas.

Pasibaigus turnyrui visos komandos buvo apdovanotos atminimo medaliais ir padėkos raštais bei daiktiniais prizais.

Nugalėtoja tapusi Vilniaus mokyklos ,,Saulės gojus“ ketvirtos klasės komanda ne tik iškovojo Prezidento taurę, bet ir žaidė simultaną su šalies vadovu. Didžioji partijų dalis baigėsi lygiosiomis.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas