Gyventojams pristatyta kriminogeninė situacija mieste.

Aktualijos, Naujausi

Policijos pareigūnų susitikimas su miestiečių atstovais

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

 

Po porą metų trukusios pertraukos policijos pareigūnai atgaivino susitikimus su seniūnijų gyventojais. Gegužės 19-ąją į Ukmergės rajono policijos komisariatą pakviesti miesto seniūnijos atstovai, seniūnaičiai, aktyvūs bendruomenių nariai.

Pokalbį pradėjęs Policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas pristatė susirinkusiuosius, sakė, kad susitikimo tikslas – pasidalinti informacija ir išgirsti gyventojų pastabas, problemas, su kuriomis jie susiduria.

Bendruomenės pareigūnė Daiva Novikienė apžvelgė praėjusių metų nusikalstamumo mieste rodiklius. Ji pasidžiaugė, kad sumažėjo vagysčių bei neblaivių vairuotojų, deja, padaugėjo sukčiavimo ir smurto atvejų.

Seniūnaičių paprašyta atkreipti dėmesį į šeimas, žmones, kurie labiau socialiai pažeidžiami ar gali patirti smurtą.

Policijos pareigūnai gyventojų atstovams papasakojo apie pasitaikančius sukčiavimo būdus: daiktų pirkimą internetu iš nežinomų žmonių, nepažįstamų asmenų apsilankymus namuose, telefoninius skambučius ir pan. Miesto bendruomenės nariai sakė žinantys atvejų, kai pas senyvus žmones atvažiuoja tamsaus gymio asmenys arba apsimetantys ukrainiečiais ir prašo pirkti nereikalingus daiktus, o po to šeimininkus apvagia, išvilioja dideles pinigų sumas.

Tokie Policijos komisariato organizuojami susitikimai su vietos gyventojais jau buvo surengti daugelyje rajono seniūnijų.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas