Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai

Pinigus sumokėjo, bet prekių nesulaukė

Į policiją kreipėsi asmuo, kuris pranešė, jog balandžio 27-ąją socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė, kad perka automobilio „Volvo XC 90“ galinius žibintus. Netrukus atsiliepė ir pardavėjas, pasivadinęs Aisčiu. Jis pirkėjo paprašė, kad pinigus už žibintus šis pervestų ne jam, o kitam asmeniui. Ukmergiškis į nurodytą banko sąskaitą pagal susitarimą pervedė 300 eurų. Deja, pareiškėjas iki šios dienos nesulaukė žibintų, neatgavo ir pinigų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

Panašiai nuo sukčių nukentėjo ir dar vienas ukmergiškis. Gegužės 13-ąją internetinėje svetainėje „Skelbiu.lt“ jis rado skelbimą, kad parduodamas žaidimų „Logitech G29“ vairo komplektas. Pardavėjas prisistatė Manto vardu ir paprašė pinigus pervesti į draugo sąskaitą. Pirkėjas sumokėjo 135 eurus, tačiau prekės negavo.

Policijos pareigūnai, kad neužkibtume ant sukčių kabliuko,  pataria nepervedinėti pinigų nepažįstamiems asmenims, prekes pirkti tik iš patikimų internetinių parduotuvių, atkreipti dėmesį į pirkėjų įvertinimus, atsiliepimus.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas