„Metų iniciatyviausio“ apdovanojimas skirtas V. Vildienei (viduryje). Ją sveikino A. Andrikonienė (dešinėje).

Aktualijos, Naujausi

Padėkojo geriausiems darbuotojams

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Gegužės 1-osios išvakarėse Ukmergės rajono profesinių sąjungų bendrija tradiciškai, jau ketvirtą kartą, surengė rajono geriausiųjų, profesionaliausiųjų darbuotojų pagerbimo šventę. „Vilkmergės“ restorane į vakaronę gausiai susirinkę profsąjungiečiai paminėjo Tarptautinę darbo dieną ir paskelbė nominacijas.

Visus sveikinusi Ukmergės rajono profesinių sąjungų bendrijos pirmininkė Jolanta Brazdžionienė padėkojo žmonėms, kurie nuoširdžiai, su atsidavimu triūsia savo įstaigose, ir patarė tarp darbų bei pareigų gausos niekada nepamiršti savo artimųjų, skirti jiems pakankamą dėmesį. Susirinkusiuosius sveikino šios ceremonijos iniciatorė, Lietuvos socialdemokratų partijos Ukmergės skyriaus pirmininkė Indrė Kižienė. Šios partijos įsteigti atminimo ženklai šiemet įteikti aštuoniems nominantams, taip pat pagerbtas metų vadovas, kuris aktyviausiai bendradarbiauja su profsąjungiečiais, gina darbuotojų teises.

Renginio nuotaiką savo dainomis praskaidrino Ukmergės kultūros centro Liaušių skyriaus meno vadovas Aurelijus Pampucha.

Įteikti pirmąją nominaciją buvo pakviestas šventėje dalyvavęs Seimo narys, kėdainietis Tomas Bičiūnas. Jis „Metų vadovo“ apdovanojimą perdavė VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) vyriausiajai gydytojai Gitanai Čepienei.

Paklausta, kaip jaučiasi sulaukusi tokio įvertinimo, nominantė patikino, jog tai – viso kolektyvo nuopelnas. „Vadovas tik nurodo tikslus, paskatina, o rezultatai priklauso nuo darbuotojų“, – kalbėjo vyr. gydytoja, dėkodama 191 įstaigoje dirbančiam žmogui.

Skelbiant „Metų darbuotojos“ nominaciją, kuri skirta Taujėnų parduotuvės „Eglutė“ vedėjai Rūtai Dūdienei, renginį vedusi Rita Pumputienė sakė, jog turėti gerą darbuotoją – sėkmės receptas. Tai patvirtino ir apdovanojimą R. Dūdienei įteikusi rajono Vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė. Pasak jos, vedėja – patikimas, atsakingas žmogus. Be to, Taujėnų parduotuvė pagal apyvartą yra antroji po prekybos centro „Pivonija“. A. Andrikonienė taip pat pridūrė, jog R. Dūdienė, nors labai daug dirba, randa laiko puikiems mezginiams, kuriais mielai pasipuošia ir pati  direktorė.

„Metų darbuotojo“ nominacija atiteko UAB „Ukmergės keliai“ atstovui Artūrui Daujotui. Jį sveikino I. Kižienė, kuri teigė, kad „didelis indėlis į Lietuvos gerovę prasideda nuo gerų darbuotojų“. Apdovanojimą atsiėmęs nominantas nedaugžodžiavo. „Tiesėme ir tiesime kelius bei gražinsime Ukmergę“, – žadėjo A. Daujotas.

„Metų profesionalu“ šiemet pripažintas rajono Vartotojų kooperatyvo vairuotojas Rimantas Purlys. Jam apdovanojimą teikusi direktorė A. Andrikonienė darbuotoją apibūdino kaip labai profesionalų, tvirtos moralės, šeimos žmogų, kuriuo ji gali pasitikėti „visas 24 valandas“.

J. Brazdžionienė (kairėje) ir I. Kižienė nominaciją „Metų darbuotojas“ įteikė A. Daujotui.

A. Andrikonienė įteikė ir dar vieną – „Metų iniciatyviausio“ – apdovanojimą, kuris skirtas Vartotojų kooperatyvo vyr. buhalterei Vidai Vildienei. Anot direktorės, vadovas miega ramiai, kai jo įmonės finansus valdo patikimas žmogus. „Jau 15 metų turiu puikią vyr. buhalterę, kuri yra ne tik savo srities profesionalė, bet ir gera žmona, šauni močiutė, labai tvarkinga šeimininkė“, – gražių žodžių savo pavaldinei negailėjo direktorė.

Dėkodama už įvertinimą V. Vildienė, kuri buhaltere dirba jau 44 metus, pasidžiaugė, jog rajono Vartotojų kooperatyvas – klestinti įmonė, o kai banko sąskaitos pilnos – gera ir dirbti.

Nominacija „Metų pašaukimas“ skirta Pirminės sveikatos priežiūros centro bendrosios praktikos slaugytojai Astai Ribašauskienei, 30 metų dirbančiai registratūroje. Apdovanojimą jai įteikė kolegė, bendruomenės slaugytoja, PSPC slaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Aldona Kalesnikienė. Ji sakė: „Paskutiniai metai buvo labai sunkūs visiems, taip pat ir medikams, ir pacientams. Daugelis jų skundėsi, kad negali prisiskambinti gydytojams, niekas neatsiliepia regist-ratūros telefonais. Dažnai tokie kaltinimai buvo nepagrįsti. Asta su visais yra maloni, atsakinga, o jei nespėdavo pakelti ragelio, visiems perskambindavo.“ A. Kalesnikienė taip pat pasidžiaugė, jog A. Ribašauskienė – viena ilgiausią stažą turinčių ir aktyviausių profesinės sąjungos narių, šiuo metu priklauso valdybai.

Pagerbti „Metų darbuotojos“ titulą pelniusi R. Dūdienė ir „Metų profesionalu“ tituluotas R. Purlys.

Nominuota ir dar vienai Pirminės sveikatos priežiūros centro medikė. Klinikinės diagnostikos laboratorijos medicinos biologei Raimondai Žvinienei atiteko nominacija „Metų humaniškiausias darbuotojas“. Apdovanojimą ir jai įteikė A. Kalesnikienė, pažymėjusi, jog R. Žvinienė atlieka lyg ir nematomą darbą, bet be tikslių tyrimų rezultatų sunku būtų pacientui nustatyti diagnozę. Todėl laborantės darbas reikalauja atsakomybės bei profesinių įgūdžių: „Raimonda savo profesijai atsidavusi 130 procentų, be to, ji – aktyvi profsąjungos narė.“

„Metų pavyzdys jaunimui“ titulas skirtas „Ryto“ specialiosios mokyklos mokytojai Vidai Petronienei. Ją sveikino kolegė Daiva Klapatauskienė.

Šventės metu taip pat padėkota aktyviausiems profsąjungų nariams bei šio renginio organizatoriams.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas