Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Automatiniai ir rankiniai granuliniai katilai: ar kainos skirtumas yra vertas patogumo?

Šiomis dienomis granulinės šildymo sistemos išgyvena tikrų tikriausią aukso amžių. Apie tai aiškiai parodo ne tik augantis žmonių susidomėjimas šio tipo šildymo sistemomis, tačiau taip pat ir dažnesni jų pardavimai. Įprastai žmonės granulines šildymo sistemas renkasi dėl aukšto jų efektyvumo bei ekologiškumo. Žinoma, didelę įtaką tokiam gyventojų pasirinkimui taip pat daro ir žema medžio granulių kaina.

Kokie gali būti granuliniai katilai?

Nors granulinių katilų būna pačių įvairiausių, tačiau juos galima paprastai skirstyti į dvi pagrindines kategorijas: automatinius bei rankinius. Tiesą sakant, tiek automatiniai, tiek ir rankiniai katilai veikia tokiu pačiu principu, tačiau skiriasi jų funkcionalumas. Rankiniai katilai yra kur kas primityvesni, todėl jiems reikia kur kas daugiau dėmesio. Tuo tarpu automatiniai katilai veikia automatizuotai, o tai reiškia ir papildomą patogumą.

Esminis bei pagrindinis šių skirtingų tipų katilų skirtumas yra tas, jog automatiniai katilai gali ne tik granulių deginimui skirtą krosnį pačiomis granulėmis užpildyti automatiškai, tačiau taip pat ir automatiškai uždegti bei užgesinti granules. Tuo tarpu rankiniuose katiliuose šie veiksmai yra atliekami rankiniu būdu.

Kodėl automatiniai katilai yra brangesni?

Akivaizdu, jog papildomas automatinio katilo funkcionalumas taip pat reikalauja ir papildomų komponentų, kuriuos gamintojas naudoja minėtam funkcionalumui išgauti. Dėl šios priežasties automatinių granulinių katilų kaina yra kiek didesnė, lyginant ją su rankiniais katilais.

Jau minėtas automatinių granulinių katilų savybes išgauti nėra taip paprasta. Dažnai tai reikalauja inovatyvių technologinių bei inžinerinių sprendimų, siekiant, kad pagamintas produktas būtų ne tik pilnai automatizuotas, tačiau taip pat ir nesukeltų jokio pavojaus tiems, kas jais naudojasi.

Ar katilo platesnis funkcionalumas yra vienintelė priežastis, kodėl gali skirtis katilų kaina?

Tiesą sakant, granulinių katilų funkcionalumas nėra vienintelis faktorius, darantis tiesioginę įtaką jų kainai. Granulinių katilų kaina taip pat gali skirtis ir dėl jų surinkimo kokybės. Dažniausiai brangesnių katilų gamyboje yra naudojami aukštesnės kokybės komponentai, padedantys ne tik padidinti katilo efektyvumą, tačiau taip pat ir užtikrinti jo ilgaamžiškumą.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog į granulinę šildymo sistemą neverta investuoti daug. Juk visų katilų veikimo principas yra vienodas ir visi jie yra pritaikyti vieninteliam ir tam pačiam tikslui – suteikti namuose šilumą ir jaukumą. Tiesą sakant, pasirinkti brangesnį, tačiau kur kas kokybiškesnį katilą yra tikrai verta, nes laikui bėgant yra kur kas mažesnė tikimybė, jog toks katilas suges. Gedimo atveju granulinio katilo remontas gali kainuoti tikrai nemažai. Dėl šios priežasties yra tikėtina, jog brangesnio katilo pasirinkimas ateityje gali atsipirkti kiek greičiau.

Ar automatiniu katilu taip pat yra būtina pasirūpinti?

Granulines šildymo sistemas besirenkantys žmonės kartais mano, jog brangus automatinis granulinis katilas nereikalauja visiškai jokios priežiūros. Žinoma, šis įsitikinimas yra klaidingas, nes atitinkamos priežiūros reikalauja tiek automatiniai, tiek ir rankiniai katilai. Granulinio katilo priežiūra yra susijusi su profilaktiniu jo valymo nuo degimo metu besikaupiančių pelenų. Automatiniai katilai negali atlikti šio valymo proceso patys, todėl tuo reikia pasirūpinti rankiniu būdu. Nepaisant to, tai yra praktiškai vienintelis automatinio granulinio katilo priežiūros proceso etapas, kurį reikia atlikti rankiniu būdu. Tuo tarpu visus šildymo procesui būtinus žingsnius jis atlieka automatiškai, o tai leidžia ne tik sutaupyti nemažai laiko, tačiau taip pat ir paprasčiau mėgautis papildomu patogumu.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas