Druskininkų pusmaratonio dalyviai.

Naujausi, Sportas

Sėkmingi ukmergiškių startai

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Ukmergės bėgikai praėjusį mėnesį dalyvavo trijuose bėgimuose, vykusiuose Druskininkuose, Kaune ir Anykščiuose.

Balandžio mėnesio startai prasidėjo Druskininkuose organizuotu vienu gražiausių renginių Lietuvoje – „RASA Druskininkai Run“ pusmaratoniu. Šiais metais šis bėgimas buvo ir Lietuvos pusmaratonio čempionatas, todėl gražiame kurorte rinkosi ne tik bėgimo mėgėjai, bet ir pajėgiausi šalies ilgų nuotolių bėgikai.

Prie 21 km 89 m trasos starto linijos stojo ir sportininkai iš Ukmergės: Žilvinas Maleronka, Toma Imbrasienė, Marius Labunskas, Deivydas Kulakauskas, Kęstutis Mikulėnas, Rusnė Valeikienė ir Juozas Songaila.

Pasak J. Songailos, praėjusiais metais Druskininkų pusmaratonio trasa gavo tarptautinį AIMS sertifikatą, todėl šis renginys yra matomas viso pasaulio bėgimo kalendoriuje. Tokius galiojančios sertifikatus šiuo metu turi tik Vilniaus ir Kauno maratonai.

Visi ukmergiškiai sėkmingai baigė distanciją, buvo apdovanoti medaliais.

Balandžio 24-ąją vyko tradicinis dešimtasis Kauno maratonas, į kurį susirinko per 3 000 bėgikų. Tarp jų buvo ir ukmergiškiai: M. Labunskas, D. Kulakauskas, J. Songaila ir Ž. Maleronka.

Bėgimo entuziastai Kauno maratone buvo kviečiami varžytis šešiose skirtingose distancijose: „Impact Brands maratone“, „Hollister pusmaratonyje“, „Hella 10 km“, „SDG 5 km“, „Toyota 1,5 km“ bei „Agathum 400 m“ bėgimuose.

Ž. Maleronka pasirinko ilgiausią – 42,195 km – maratono distanciją ir ją sėkmingai įveikė, kiti ukmergiškiai bėgo pusmaratonį. J. Songaila savo amžiaus grupėje pelnė trečią vietą.

Balandžio 30-ąją Anykščiuose surengtas seniausias šalyje 11 kilometrų bėgimas „Anykščiai–Puntuko akmuo–Anykščiai“. Sporto šventės organizatoriai į 59 kartą vykusį renginį kvietė atvykti ne tik anykštėnus, bet ir svečius iš įvairių Lietuvos kampelių.

Tarp varžybų dalyvių buvo ir grupė bėgikų iš Ukmergės – M. Labunskas, J. Songaila, Gintautas Gelūnas, D. Kulakauskas, Aidas Gudonis ir Medardas Džiovenis.

Trasa, kuri yra viena gražiausių Lietuvoje, driekėsi Antano Baranausko apdainuotame Anykščių šilelyje.

Šiose varžybose geriausiai sekėsi G. Gelūnui, kuris savo amžiaus grupėje užėmė pirmą vietą, antrą vietą iškovojo M. Džiovenis, o J. Songaila buvo ketvirtas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Xxxx :
    Bus garbes pilietis
  • Pak :
    Treniruojasi, kad daugiau nebe pagautu 🙂
  • Brak :
    O kaip čia dŽiovenis bego, ji gi neseniai pagavo brakonieriaujant su nelegaliu ginklu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas