Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kokią sekciją rinktis mažai svetainei?

Įrengiant ar atnaujinant svetainę, sekcijos yra pakankamai dažnas pasirinkimas. Šie baldai pasižymi spalvų ir dydžių įvairove. Todėl išsirinkti iš gausybės skirtingų variantų nėra paprasta. Ypač tuomet, kai svetainė yra ganėtinai maža. Tokiais atvejais tenka apgalvoti kiekvieną detalę. Svarstoma, kaip tinkamai suprojektuoti erdvę. Juk norima, kad ji būtų ir patogi, ir vizualiai atrodytų šiek tiek didesnė. Taigi kokios sekcijos leidžia pasiekti tokį efektą?

Dizainas

Šis aspektas priklauso nuo asmeninių poreikių ir bendro namų ploto. Jeigu ne tik svetainė, bet ir kiti kambariai yra mažesni, greičiausiai trūksta vietos viskam. Tuomet sekcijos su spinta yra puikus pasirinkimas. Toks daugiafunkcis baltas tampa puikia drabužinės alternatyva. Netgi į svečius atėję draugai gali nesužinoti, kas slepiasi už dailių sekcijos durų. Todėl su šiuo baldu lengva išlaikyti tvarkingą aplinką.

Dydis                                                                                                                                                

Matmenys yra vienas svarbiausių kriterijų ribotoje svetainės erdvėje. Siūloma iš anksto pagalvoti, kokie kiti baldai reikalingi šiam kambariui. Verta atkreipti dėmesį į jų visų išdėstymą. Rekomenduojama prisiminti auksinę taisyklę – kuo daiktų mažiau, tuo vizualiai kambarys atrodo didesnis.

Pirmiausia derėtų apsispręsti dėl sekcijos vietos kambaryje. Tada galima išmatuoti jame esantį laisvą plotą ir išsirinkti atitinkamo dydžio baldą. Skirtingų dydžių sekcijų pasirinkimas labai platus, todėl neabejotinai surasite sau tinkamiausią.

Spalvos

Tinkamas sekcijos atspalvių parinkimas taip pat leidžia vizualiai padidinti erdvę. Norint sukurti jaukią kambario atmosferą, rekomenduojama rinktis neutralias spalvas. Daugelyje mažų svetainių puikiai tinka balti ir šviesios medienos tonai. Be to, ant tokių baldų sunkiau pastebimos dulkės. Todėl šis pasirinkimas gali nudžiuginti ir tuos, kurie visuomet vertina praktiškus sprendimus.

Vis dėlto sekcijos spalvą svarbu derinti prie kitų kambaryje esančių baldų. Daug skirtingų atspalvių atrodo chaotiškai ir nesukelia didesnės erdvės įspūdžio. Todėl vertinga sukurti spalviškai harmoningą aplinką. Juk tokioje svetainėje smagu leisti vakarus! O susirinkę svečiai, tikėtina, negaili komplimentų kruopščiai apgalvotam interjerui.

Kaip matome, svarbi kiekviena sekcijos detalė. Įvertinus tai, mažesnėje svetainėje pavyksta išvengti nereikalingų baldų. Taip galima susikurti ne tik jaukią, bet ir ergonomišką namų aplinką. Sekcijų pasirinkimas itin platus. Todėl siūloma atidžiai apsvarstyti visus straipsnyje išvardintus kriterijus. Jie gali padėti išsirinkti labiausiai tinkantį baldo tipą net ir nedidelėje patalpoje.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas