Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Planuoju vestuves lauke: kaip pasirinkti kokybišką lauko palapinę?

Artėjant šiltam sezonui ir ruošiantis vestuvėms, dažniausiai pagalvojame apie jų šventimą lauke. Faktas, kad esant ir vasarai nutinka tokių atvejų, jog pasitaiko vėjuotas bei lietingas oras. Būtent dėl šios priežasties reikėtų pagalvoti apie lauko palapines, kurios padės apsisaugoti ne tik nuo lietaus, bet ir nuo didžiulės kaitros.

Kaip lauko palapinę paversti į jaukią erdvę?

Išsirinkus jūsų norimo stiliaus palapinę (jų skirtingus stilius galite rasti – paviljonų nuoma vestuvėms), toliau reikėtų pagalvoti, kas bus jos viduje. Jeigu palapinė bus naudojama ir pačiai ceremonijai, tuomet reikėtų pasirūpinti reikiamų kiekių kėdėmis bei suderinti jų spalvas su jūsų pasirinktomis. Jeigu tą pačią palapinę naudosite ir pačiai vestuvių šventei, tuomet pagalvokite ir apie stalų kiekį, apie laisvą erdvę – ar bus vietos žaidimams ir šokiams bei jos dekoravimo stilių. Palapinės erdvę turite suplanuoti funkcionaliai, kad visi jos kampai būtų tinkamai išnaudoti. Žinoma, jums suprojektuoti erdvę gali padėti vestuvių organizatoriai, todėl jums patiems nereikės taip sukti galvos. Be to, nepamirškite ir apšvietimo – šilčiausias ir jaukiausias yra sukuriamas lauko lempučių dėka.

Kaip pritaikyti lauko palapinę bet kokiam orui?

Planuojant apie vestuvinę šventę lauko palapinėse, labai svarbu pagalvoti ir apie orą. Kartais nutinka ir taip, kad planuojama, jog bus saulėta diena, tačiau, kaip tyčia pradeda lyti – šį dalyką jūs turite jau būti nuspėję iš anksto. Tam reikėtų pagalvoti, kad jūsų pasirinkta lauko palapinė turėtų prikabinamas sienas, kurios apsaugos nuo smarkaus vėjo arba lietaus. Nesijaudinkite, tai net nesugadins bendro vaizdo, nes lauko palapinių būna ir peršviečiamų, todėl visą aplinką galėsite stebėti ir su prikabintomis sienomis.
Tam, kad nereikėtų vaikščioti po sumindžiotą ir šlapią žolę, ant grindų nutieskite specialų takelį. O, jeigu jūsų šventė bus gana šaltą dieną, tuomet nepamirškite pasirūpinti ir lauko šildytuvais!

Kaip pasirinkti tinkamą lauko palapinės dydį?

Lauko palapinių gali būti tiek 10 m², tiek 250 m² ploto (net ir daugiau), o ypač jei jas galima sujungti tarpusavyje. Lauko palapinės plotas priklauso nuo žmonių skaičiaus. Jeigu visi žmonės per jūsų šventę tik stovėtų, tuomet vienam svečiui mažiausiai reikėtų 1 m² ploto, tačiau per ceremoniją dažniausiai svečiai sėdi, o jų sėdėjimas būna suskirstytas eilėmis, todėl vienam žmogui reikia maždaug 1,5 m².
Jeigu lauko palapinė bus skirta ir pačiai šventei, tuomet kiekvienam staliukui reikėtų po 10 m² ploto, bet yra ir mažesnių variantų, kuriuose talpinamas mažesnis kiekis žmonių. Žinoma, svečius galima sodinti ir prie vieno ilgo stalo, tačiau, jeigu jūsų svečių bus gana nemažas skaičius, tuomet reikėtų rinktis atskirus staliukus. Nepamirškite, kad erdvės reikia ir šokių aikštelei, kuri mažiausiai turi užimti 20 m²!

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas