Rajono sportininkai Jonavoje.

Sportas

Ukmergės bėgikams – prizinės vietos

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Lietuvos valstybės ir šalies nepriklausomybės atkūrimo šventes – Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją – rajono bėgimo entuziastai pasitiko tradiciniuose bėgimuose.

Nuo 1988-ųjų vykstančiame bėgime Pabaiskas-Ukmergė dalyvavo apie 250 sportininkų iš įvairių miestų. 50 darželinukų įveikė vieną ratą miesto stadione, 40 moksleivių bėgo 3 km nuo Miškų urėdijos į miesto stadioną, o suaugusieji – tradicinę 11 km 600 m distanciją. Tarp pastarųjų buvo ir 15 mūsų rajono sportininkų.

Startavę iš Pabaisko bėgikai šiemet pirmą kartą finišavo miesto stadione. Visiems dalyviams buvo padėkota, įteikti atminimo medaliai.

Tą pačią dieną Mažeikiuose vyko tradicinis renginys „Bėgame už laisvę“. Jame sportininkai varžėsi ne tik dėl Lietuvos bėgimo taurės II etapo įskaitos taškų, bet ir dėl 10 km bėgimo plentu čempionų vardų. Tarp 450 bėgikų buvo ir ukmergiškiai – Juozas Songaila bei Medardas Džiovenis. Visiems šio bėgimo dalyviams įteikti originalūs suvenyriniai medaliai, kuriuose – Mažeikių kraštą reprezentuojantis žalvarinis žirgelis.

Kovo 11-ąją rajono bėgikai keliavo į Jonavą, kur vyko Lietuvos bėgimo taurės III etapas ir tradicinis bėgimas „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“. Jame dalyvavo ir septynių bėgikų komanda iš Ukmergės – Žilvinas Maleronka, Eugenijus Oganauskas, Deivydas Kulakauskas, Gintautas Gelūnas, Marius Labunskas, M. Džiovenis ir J. Songaila.

Šis bėgikų itin mėgstamas renginys vėl pritraukė nemažai pajėgių sportininkų, tarp kurių vyko graži kova, o nugalėtojais tapo olimpinės patirties turintys bėgikai. 15 km distanciją nuo obelisko A. Kulviečiui iki Jonavos centro greičiausiai įveikė buvęs olimpietis Valdas Dopolskas. Jis finišavo per 46 min. 43,5 sek. Tarp moterų greičiausiai (per 52 min. ir 26,2 s) distanciją nubėgo taip pat buvusi olimpietė Vaida Žūsinaitė-Nekrošienė.

Puikiai sekėsi ir ukmergiškiams. G. Gelūnas savo amžiaus grupėje buvo ketvirtas. Dar du sportininkai užėmė prizines vietas – J. Songaila atbėgo trečias, o M. Džiovenis – antras. Nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais, maisto papildais.

 Iš viso 15 km bėgime varžėsi per 400 bėgikų. Tarp jų buvo ir Jonavos savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius. Jis finišavo su Ukrainos vėliava rankose, vilkėjo marškinėliais su jau klasikiniu tampančiu užrašu, kuriame rusų karinis laivas yra pasiunčiamas tam tikra kryptimi.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas