Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Į Dukstynos kapines sugrąžins biotualetus

Loreta EŽERSKYTĖ

Į redakciją paskambinusi skaitytoja piktinosi, kad Dukstynos kapinėse žiemą neliko tualeto. Čia esantis senas stacionarus tualetas neveikia, jo langai užkalti. Šiltuoju metu kapinėse buvęs biotualetas rudenį išvežtas.

„Kapinėse žmonės būna ir žiemą – lanko kapus, vyksta laidotuvės. Tad tualetas tikrai reikalingas“, – įsitikinusi ukmergiškė.

Jos manymu, biotualetai nėra geriausia išeitis, tai labiau laikinas problemos sprendimas: „Prieš kelerius metus kalbėta, kad vykstant Dukstynos kapinių plėtrai, jose galėtų būti pastatytas šiuolaikiškas stacionarus tualetas. Ar šis projektas bus įgyvendintas?“

Susisiekus su Ukmergės miesto seniūnu Žilvinu Dirse, jis paaiškino, jog senasis Dukstynos kapinių tualeto pastatas yra nesaugus, neatitinka jokių sanitarinių normų, todėl priimtas sprendimas jį užsandarinti ir uždaryti. Taip pat pašnekovas sakė, kad žiemos metu eksploatuojant biotualetus, kyla didelių problemų su jų valymu. Seniūnas patikino, jog šiek tiek atšilus, tikimasi, jau kovo mėnesį, į kapines biotualetai vėl bus sugrąžinti.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius D. Varnas informavo, jog Dukstynos kapinėse statyti stacionarų tualetą nėra numatyta. Pagrindinė priežastis – tam būtų reikalingos labai didelės investicijos.

Taip pat D. Varnas teigė, jog yra priimtas sprendimas šalia kapinių esančius du pagal paskirtį nenaudojamus apleistus statinius parduoti.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas