Šiuo ženklu žymimi kolektyvinės apsaugos statiniai.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Kur slėpsimės karinio konflikto atveju?

Loreta EŽERSKYTĖ

 

„Internete skaičiau šiuo metu itin aktualią informaciją apie Vilniaus mieste esančius ir laikinam gyventojų prieglobsčiui skirtus kolektyvinės apsaugos pastatus. Čia pateiktas šių vietų sąrašas, taip pat yra žemėlapis, kuriame tokie statiniai pažymėti. Su bendradarbiais svarstėme, kur tokios vietos galėtų būti Ukmergėje. Nė vienas iš mūsų nežinome, ar jų yra. Nors pati daug vaikštau, bet mieste pastato, pažymėto specialiu ženklu – lygiakraščiu mėlynu trikampiu oranžinio fono kvadrate, apibrėžtu mėlynos spalvos rėmeliu, neteko pastebėti. Jei kiltų pavojus, tikrai nežinočiau kur slėptis. Neabejoju, jog tokių nežinančių Ukmergėje yra ir daugiau“, – mintimis dalijosi į redakciją paskambinusi ukmergiškė.

Laikraščio skaitytoja spėja, jog vietos gyventojams susiburti pavojaus metu greičiausiai įrengtos daugiabučiuose namuose. Gal anksčiau jos ir buvo pažymėtos, tačiau namus ir jų fasadus renovuojant specialių ženklų neliko. Ukmergiškės teigimu, būtina paskelbti viešai kolektyvinei apsaugai skirtų vietų sąrašą, nurodyti tikslius adresus, tas vietas pažymėti.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas patikino, jog laikinam gyventojų prieglobsčiui skirtų kolektyvinės apsaugos statinių yra ir Ukmergės mieste bei rajone.

„Visos šios vietos yra pažymėtos tinklalapyje www.lt72.lt Iš viso rajone yra dvi dešimtys iš anksto numatytų kolektyvinės apsaugos statinių – po dešimt mieste ir kaimo vietovėse. Jie gali būti greitai pritaikomi laikinam gyventojų prieglobsčiui prireikus evakuotis ir apsaugoti nuo atsiradusių gyvybei ar sveikatai pavojingų veiksnių. Dauguma tokių statinių – mokyklos, taip pat kolektyvinei apsaugai Ukmergės mieste būtų naudojamos Kultūros ir Sporto centrų, viešosios bibliotekos, Sporto centro stadiono, Jaunimo laisvalaikio centro patalpos“, – teigė direktorius.

Pasak D. Varno, artimiausiu metu visi šie statiniai, įėjimai į juos bus patikrinti, jei dėl kažkokių priežasčių jie nėra tinkamai pažymėti, tai bus nedelsiant padaryta. Taip pat numatyta paruošti ir gyventojams išplatinti išsamią informaciją, kur jie galėtų apsisaugoti nuo žalingo aplinkos poveikio ar esant ekstremaliai situacijai.

„Visgi raginčiau ukmergiškius nepanikuoti – Lietuva šiuo metu yra saugi, jai tiesioginis pavojus negresia ir jokių kolektyvinės apsaugos statinių arba slėptuvių tikrai ieškoti dabar nereikia“, – sakė rajono savivaldybės administracijos direktorius.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • //// :
    Xa xa xa
  • Kareivinių g. Bunkeris :
    Seniai privatizuotas - "pobūvių salė" įrengta. Rekvizitai.lt duomenis - "Bunkeris 1973" MB.
  • Cirkas :
    O kaip sleptuve prie baldu fabriko? Ie jo teritorijoje? Ten yra 2! Pardavet kazkam,ane??? Pinigai svarbiau? Atsimenu kiek metu buvo apleista,dujokaukes metesi viduje (buvo galima per plysi iziureti)
  • vrims. :
    visos sleptuves daugiabuciuose seniai ,, suprivatizuotos ,, . kaip sakoma , po kazkieno raktu ir prikrautos sloiku .

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas