A. Mickūnaitė (kairėje) ir M. Mikulinaitė.

Sportas

Šachmatininkės garbingai atstovavo Ukmergei

Virginija SAVICKIENĖ

 

Vasario 16–20 dienomis Kaune vyko 2022 m. Lietuvos jaunučių ir jaunių standartinių šachmatų čempionatai. Jie jauniesiems šachmatininkams yra svarbiausios varžybos. Nugalėtojai ne tik iškovoja čempiono vardą, bet ir galimybę atstovauti Lietuvai pasaulio bei Europos čempionatuose.

Čempionate dalyvavo dvi Ukmergės sporto centro šachmatininkės – Mėta Mikulinaitė ir Agnė Mickūnaitė. Nors likus dienai iki čempionato mergaičių trenerei buvo nustatytas koronavirusas, sportininkės pademonstravo sportinį charakterį ir nusprendė varžybose dalyvauti vienos, o ruoštis partijoms – bendraujant su trenere nuotoliniu būdu.

Per penkias dienas ukmergiškės sužaidė po septynias partijas. Vienos partijos kovos truko 3–4 valandas. Tik baigus vieną, vėl reikėjo studijuoti varžovių žaidimą ir ruoštis naujai partijai. Agnė nepralaimėjo nė karto, dvi partijas baigė lygiosiomis ir iškovojo čempionės vardą.

Mėtai sekėsi šiek tiek sunkiau. Ji pirmą partiją laimėjo, antrame rate reikėjo žaisti prieš Agnę – teko pripažinti jos pranašumą. Po to jos varžovė buvo stipri žaidėja iš Šiaulių, antros vietos laimėtoja. Jaunoji ukmergiškė nenuleido rankų, laimėjo keturias partijas iš eilės ir iškovojo bronzos medalį. Beje, ji, kaip ir antros vietos laimėtoja, surinko 5 taškus iš septynių, ir tik papildomi rodikliai nulėmė trečią vietą.

A. Mickūnaitė šachmatais žaidžia nuo penkerių metų, o Lietuvos čempione pirmą kartą tapo, kai jai buvo septyni. Sportininkė beveik kasmet lipa ant nugalėtojų pakylos kaip čempionė arba prizininkė.

M. Mikulinaitė žaisti šachmatais pradėjo gana vėlai, tik ketvirtoje klasėje. Nepaisant to, jai pavyksta pasiekti aukštų rezultatų. Po dvejų atkaklaus darbo metų Mėta įrodė, kad ji yra verta lygiuotis į geriausias Lietuvos šachmatininkes.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas