Nuomonių telefonas

Užtruko derinimo darbai

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Pašilės gyventojas skundėsi dėl nevykdomų pažadų. „Pašilėje buvo planuojama įrengti krepšinio, futbolo aikšteles, pastatyti treniruoklius, bet iki šiol niekas nevyksta. Kiek pamenu, sporto įrenginiai turėjo atsirasti prie mokyklos, deja, nei švietimo įstaiga, nei gyvenvietės seniūnaitis tuo nesirūpina. Gal tuo užsiimti galėtų miesto seniūnas, juk Pašilė priklauso Ukmergės seniūnijai?“ – mintimis dalijosi gyventojas, apgailestaudamas dėl neįgyvendintų planų.

Į laikraščio skaitytojo klausimą atsakė rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas: „Prisimenu dar 2018 metų vasarį įvykusį susitikimą su Pašilės seniūnaitijos gyventojais, kurio metu ir buvo kalbėta apie tai, kad Pašilės progimnazija turi tapti šio gyvenamojo mikrorajono vienu iš pagrindinių traukos centrų. Svarstėme, kad tam būtina investuoti į jos pastatą, renovuoti sporto salę ir ieškoti galimybių šalia mokyklos įrengti modernų sporto aikštyną. Su tikslu, jog visu tuo galėtų naudotis ne tik pašiliškiai, bet ir greta esančių verslo įmonių darbuotojai.

Po pastarojo susitikimo su gyventojais aš kartu su savivaldybės specialistų komanda buvau atvykęs į šią mokymo įstaigą tam, kad įvertinti pastatų būklę bei galimybes šalia mokyklos įrengti šiuolaikišką sporto bazę.

Darbai buvo pradėti tais pačiais 2018 metais nuo prie šios mokyklos esančio valstybinės žemės (1,1 ha) sklypo suformavimo ir priskyrimo progimnazijos statinių eksploatacijai. Tai, deja, užtruko gerokai ilgiau, nei mes norėjome. Šiuo metu dar laukia paskutinė procedūra – galutinis sklypo ribų įregistravimas. Kai tai bus padaryta, Pašilės progimnazijai kartu su Pašilės ir Varinės kaimo bendruomenėmis teks parodyti iniciatyvą ieškant galimybių, kaip minėtame sklype įsirengti šiuolaikiškus aikštynus. Viena iš tokių galimybių – išbandyti dalyvaujamąjį biudžetą, kuris Ukmergės rajone startavo praėjusiais metais“.

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas