Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Padidėjusias išmokas ukmergiškiai gaus vasarį

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Sausio pradžioje rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus informavo rajono gyventojus, jog Socialinių paslaugų priežiūros departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pranešė, kad šį mėnesį keletą dienų vėluos socialinių išmokų mokėjimas.

Išmokų vaikams ir tikslinėms kompensacijoms skirtas lėšas Ukmergės rajono savivaldybės administracijai planuota pervesti sausio 13–14 dienomis. Kai tik pinigai bus gauti, iškart bus daromi pervedimai į išmokų gavėjų sąskaitas bankuose.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė, keliomis dienomis vėluos tik išmokos, gaunamos iš valstybės biudžeto – mokamos pagal Išmokų vaikams įstatymą ir tikslinės kompensacijos.

„Administracijos direktoriaus įsakymu yra patvirtintas išmokų mokėjimo grafikas, lėšos pervedamos kiekvieno mėnesio 12-16 dienomis. Socialinės pašalpos iš savivaldybės biudžeto mokamos laiku, t. y. sausio 12 dieną. Kadangi išmokos yra mokamos už praeitą mėnesį, sausį gyventojai išmokas gaus už gruodį.

Nuo 2022 metų didėja baziniai socialinių išmokų dydžiai. Tai reiškia, kad kartu auga ir įvairios išmokos šeimoms, auginančioms vaikus, labiausiai pažeidžiamiems šalies gyventojams: pagyvenusiems žmonėms, patiriantiems nepriteklių, žmonėms su negalia. Padidėjusias išmokas ukmergiškiai gaus vasario mėnesį“, – aiškino A. Leonavičienė.

Ji pakomentavo ir bazinius socialinių išmokų dydžius, kurie įsigaliojo nuo sausio 1 dienos. Bazinės socialinės išmokos dydis dabar sieks 42 eurus (2021 m. buvo 40 eurų).

„Atitinkamai pasikeis ir nuo jo priklausančių išmokų dydžiai: visos išmokos pagal Išmokų vaikams įstatymą, pavyzdžiui, vaiko pinigai, vienkartinė išmoka vaikui, vienkartinė išmoka nėščiai moteriai, globos (rūpybos) išmoka, globos (rūpybos) išmokos tikslinis priedas, vienkartinė išmoka įsikurti, išmoka besimokančio ar studijuojančio asmens vaiko priežiūrai. Didės ir laidojimo pašalpa, parama palaikams parvežti, socialinė parama mokiniams ir kitos socialinės išmokos“, – aiškino Socialinės paramos skyriaus vedėja.

Išmokas vaikams Ukmergės rajono savivaldybėje gauna 3 540 šeimų, kuriose auga 5 484 vaikai.

Nuo šių metų keičiasi ir tikslinių kompensacijų bazės dydis, kuris dabar sieks – 126 Eur, 2021 m. buvo 120 Eur. Tikslines kompensacijas Ukmergės rajono savivaldybėje gauna 1 273 asmenys.

Didėja ir Valstybės remiamų pajamų dydis, kuris sieks 129 eurus, 2021 m. buvo – 128 eurai.

Pasak Socialinės paramos skyriaus vedėjos, šis dydis aktualus nustatant teisę į piniginę socialinę paramą nepasiturintiems gyventojams ir šios paramos dydžiui, teisę į socialinę paramą mokiniams, papildomą išmoką vaikui, paramą būstui įsigyti ar išsinuomoti bei kitą socialinę paramą.

Piniginę socialinę paramą (socialines pašalpas ir būsto šildymo išlaidų kompensacijas) rajone gauna 4 211 asmenų.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • O.k. :
    Leonaviciene, matai kaip konstitucija sensta??? Istatymai keiciasi ir keiciasi ...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas