Aktualijos

Pokyčiai dėl galimybių paso

Sausio 10-ąją įsigaliojo pokyčiai dėl galimybių paso išdavimo su teigiamu antikūnų testu. Nuo šiol jis paskiepytiems žmonėms nebetiks galimybių pasui gauti. Tuo metu tvarka, kai antikūnų tyrimas atliekamas po persirgimo, bent kol kas nesikeičia.

Kaip skelbia Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), jei pilnai pasiskiepijęs žmogus neturės iki sausio 9 d. atlikto teigiamo antikūnų tyrimo, galimybių pasu galės naudotis tik jei pasiskiepys sustiprinamąja doze.

Jei persirgęs žmogus turi teigiamą antikūnų testą, galimybių pasas tokiu atveju galios 60 d. Taip pat galimybių pasas galioja 72 valandas nuo PGR tyrimo paėmimo (jam esant neigiamam) ir persirgus COVID-19 (ne seniau nei prieš 210 d.), kai liga yra patvirtinta laboratoriniais tyrimais.

Šiuos pokyčius SAM aiškina tuo, kad Europoje ir Lietuvoje plinta omikron atmaina. Ji yra labiausiai besiskirianti nuo kitų iki šiol aptiktų, galimai susijusi su vakcinų veiksmingumo sumažėjimu, ypač praėjus ilgesniam laikui po vakcinacijos. Tik po trijų dozių vakcinavimo efektyvumą patvirtina moksliniai tyrimai ir stebėsena, tvirtina SAM specialistai.

Pažymima, kad būtent skiepijimą sustiprinančiąja doze akcentuoja ir Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras, tad svarbiausia gyventojams yra pasiskiepyti ir tokiu būdu apsaugoti save, aplinkinius, o ne atlikti serologinius antikūnų tyrimus po pilnos vakcinacijos schemos.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Eimis :
    Nejuokinkit su savo tais galimybių pasais. Geriau rašykit apie Izraelį, daugiausiai paskiepijusių savo tautos ir ketvirta vakcina. Kokius rekordus muša susirgimai ir kad Izraelio sveikatos ministras tik dabar praregėjo dėl vakcinų naudos.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas