Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kaip pasirinkti nuotekų valymo įrenginį? Atsako specialistas

Kad ir kokios sistemos reikalingos namuose, labai svarbu, kad jos pirmiausia atitiktų tos šeimos, to žmogaus poreikius. Tik tokiu atveju jos bus našios, galiausiai, ilgai tarnaus, kadangi aptarnaus tiek vartotojų, tiek reikia. Panašiai yra ir renkantis nuotekų valymo sistemas, kurios tikrai yra labai įvairios, tad dažnas renkasi ne skaitydamas patarimus internete, tačiau pasitardamas su specialistais, kurie nuoširdžiai atsako į rūpimus klausimus bei supažindina su inovacijomis. 

Jeigu Švaistė kaina – didžiausias jos privalumas, tai August ir KO dažniausiai pasirenkamas dėl funkcionalumo. Patys gamintojai taip pat siūlo dar daugiau skirtingų variantų, tad juos palyginti renkantis Jums labiausiai tinkamą – itin svarbu.

Nuotekų sistemos – draugiškos aplinkai

Nors nuotekų valymo įrenginiai tikrai reikalingi ne tik gamtai, tačiau taip pat ir žmogui, kuris išvalytą vandenį gali panaudoti dar kartą, tačiau nepamirškite, kad sistemos pirmiausia kurtos būtent aplinkos saugojimui. Nešvarus vanduo, tai yra, buitinių atliekų rezultatas, deja, labai kenkia gamtai. Pagalvokite – kur atsiduria vanduo su milteliais po skalbimo, žinoma, po tualeto reikmių.

Jeigu nebus įdiegta tinkama filtravimo sistema, deja, toks nešvarus vanduo pirmiausia pateks į žemę, o paskui ir į gruntinius vandenius, kuriuos mes vartosime patys. Taigi, užsimerkdami prieš gamtą, kuri yra mūsų namai – tuo pačiu  kenkiame ir sau“,- patirtimi dalijasi specialistas.

Džiugu, kad šiuo metu sistemos ne tik inovatyvios, tačiau ir kainuoja tiek, kad dažnas gali sau leisti įsigyti sistemas. Juolab, galima pasinaudoti išsimokėjimo galimybe, kuri leidžia gyventi tvariau jau šiandien, o išsimokėti už tą patogumą per nustatytą laiko tarpą.

Tiesa, jeigu norite būti ramus, kad sistemos veiks našiai ir tikrai gebės išvalyti nuotekas – tuomet svarbiausia rinktis sertifikuotus gaminius. Juos įsigyti galima legaliai savo paslaugas siūlančiose prekybos vietose, patogiausia – internetu. Tai – ne tik prekyba, tačiau ir konsultacijos, kurios padeda geriau suprasti nuotekų įrenginių svarbą ir tuo pačiu sistemos naudojimo galimybes.

Valymo įrengimų situacija Lietuvoje

Nors Lietuva yra gerai išvystyta ir daugelis žmonių gali jungtis prie centralizuotų sistemų, tačiau tie, kurie renkasi gyvenimą atokiose vietose, žinoma, jomis turi pasirūpinti patys. Blogai, kad kai kurie jungia nelegalias įrangas, kurios ne tik negeba tinkamai išvalyti vandens, tačiau ir teršia mūsų pačių gyvenimus.

Dažniausiai tokie žmonės sulaukia labai didelių baudų ir paskui pergyvena, kad tenka jas mokėti. Tačiau reikia suprasti, kad šiuo metu tikrai labai plačiai kalbama apie tai, kad sistemos yra būtinos ir be jų paprasčiausiai teršiame savo namus. Taigi, baudų laukti nereikia. Ypač, kai šiuo metu, sistemų yra tiek daug ir jas galima įsigyti išsimokėtinai“,- pasakoja specialistas.

Liūdna, tačiau statistika atskleidžia, kad net 800 tūkst. gyventojų naudojasi lauko tualetais, tad valstybės pareiga yra padėti žmonėms kurti tvaresnę aplinką ir tuo pačiu gerinti savo gyvenimą.

Nuo ko kinta sistemos kaina?

Nors Švaistės kaina dažniausiai atitinka daugelio poreikius bei galimybes, tačiau ne tik gamintojas, bet ir kiekvieno žmogaus gyvenamoji aplinka lemia ir įrangos, kurios reikia, funkcionalumą bei kainas. O aspektai, kurie įvertinami ir lemia kainas, yra:

  1. Ar yra paruoštas projektas, kuriuo remiantis bus atliekami darbai? Jis yra būtinas ir kainuoja papildomai?
  2. Koks yra gruntas: smėlis, priemolis, molis ir panašiai. Nuo jo kinta atliekamų darbų poreikis.
  3. Kur bus išleidžiamas išvalytas vanduo?
  4. Koks yra sklypo plotas? Kur geriausia rinktis sanitarines zonas?
  5. Koks įrenginys labiausiai tinka?

Tarkitės su specialistais bei rinkitės kokybę!

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas