Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai

Drausmino ant ledo vaikštančius vaikus

Praėjusią savaitę Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba gavo du pranešimus apie gaisrus, taip pat du kartus vyko atlikti gelbėjimo darbų.

Sausio 5-ąją, 13.21 valandą, Ukmergės priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai pranešta apie Pivonijos seniūnijos Mikailiškių kaime kilusį gaisrą. Degė individualus gyvenamasis namas. Gaisrininkus kieme pasitikusi garbaus amžiaus namo šeimininkė buvo apdegusi plaukus. Senolė manė, kad ugnį ji užgesino. O iš tiesų, namo viduje jau degė drabužių spinta, liepsnos liežuviai laižė lubas, perdangą, langą. Nudegė apie 16 kv. m lubų, apdegė ir išardyta apie 3 kv. m perdangos. Gaisras kilo užsiliepsnojus nutekėjusioms dujoms. Operatyvių ugniagesių veiksmų dėka ugnis neišplito ir nesupleškino gyvenamojo namo.

Sausio 6-ąją gautas pranešimas, kad kelio A2 91 km, ties Taujėnų seniūnijos Mažeikių kaimu, nuo kelio nuvažiavo mikroautobusas „VW Transporter“, išdužo stiklai. Atvykus gelbėtojams, automobilis gulėjo griovyje ant šono, viduje prispaustų žmonių nebuvo. Atjungtas transporto priemonės akumuliatorius.

Sausio 8-ąją magistralėje A2, ties Vidiškių seniūnijos Kurėnų kaimu, važiuojant link Vilniaus užsidegė vilkiko „Renault“ ratas. Transporto priemonė nenukentėjo.

Sausio 9-ąją sulaukta pranešimo, jog Ukmergėje, Žiedo gatvėje, ant tvenkinio ledo vaikšto vaikai. Atskubėję ugniagesiai nepilnamečius sudrausmino, išaiškino, kad ledas kol plonas, juo vaikščioti labai pavojinga. Tuo labiau kad jis vos tik padengė vandens telkinį ir nespėjo sutvirtėti. Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba įspėja, kad lipdami ant užšalusių vandens telkinių gyventojai turi būti atsargūs, įsitikinti, jog ledo storis yra daugiau kaip 7 cm, o lipant grupei žmonių – ne mažiau kaip 12 cm. Trapesnis, plonesnis ledas dažnai būna tose vietose, kur įteka upeliai ar yra šaltinių. Ypač atsargiems reikia būti vietose, kur yra įšalusios šakos. Didelį pavojų visada kelia ir neseniai užšalusios eketės. Toks ledas gali įlūžti vos ant jo užlipus.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas