Naujausi, Nuomonių telefonas

Nuslūgus potvyniui taką paremontuos

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Pakalnės gatvės gyventoja pasidalino savo nuogąstavimais dėl Šventosios pakrantės projekto. Moters teigimu, šiomis dienomis labai pakilęs Šventosios vanduo apsėmė palei upę tiesiamą pėsčiųjų taką.

„Gyvenu netoli upės ir žinau, kad Šventoji gali patvinti kelis kartus metuose – ne tik pavasarį, kai tirpsta sniegas, bet ir po gausesnio lietaus. Vandens pakilimų pasitaiko ir gerokai didesnių nei dabar. Išsiliejus upei iš krantų bus apsemtas ir naujasis takas. Kaip juo galės vaikščioti žmonės? Kad nesušlaptų kojų, bus reikalingi guminiai batai. O gal tikro vaizdo mes dar nematome – takas bus keliamas aukštyn?“ – samprotavo ukmergiškė.

Išsakytas mintis perdavėme rajono savivaldybės administracijai. Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojas (vyr. architektas) Artūras Sakalauskas teigė, kad Ukmergėje, kaip ir daugumoje kitų savivaldybių, pavasariais neišvengiamas tokių takų apsėmimas.

„Ant betoninių polių esančios dangos yra pritvirtintos. Ant skaldos pagrindo suformuotos dangos, nuslūgus potvyniui ir esant reikalui, būtų paremontuojamos supilant papildomą atsijų sluoksnį. Taip kiekvieną pavasarį yra tvarkomos (lopomos) gatvės. Kitaip tariant, būtų atliekami kasmetiniai priežiūros darbai, kurie po potvynio būtų kiek sudėtingesni, nei įprastai“, – situaciją pakomentavo vyr. architektas.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Janas :
    Jau nebeparemontuos...Reiks isardyti.
  • O.k. :
    Toj Aplinkos apsaugos ministerija atliks patikrinima.
  • BOMBERIS :
    Manau, kad posakiai„plauti pinigus“ ir „išmesti pinigus į balą“ čia tinka kaip niekada.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas