Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Sveikata

Omikron atmaina – jau ir Ukmergėje

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Lietuvoje vėl kyla nauja koronaviruso banga. Per savaitę naujų COVID-19 ligos atvejų padaugėjo 65,3 proc. Ukmergėje taip pat daugėja sergančiųjų. Jau registruojami ir naujos omikron atmainos atvejai.

Oficialios statistikos portalo sausio 7 dienos duomenimis, Lietuvoje 14 dienų sergamumo rodiklis 100 tūkstančių gyventojų siekė 955,7 naujus atvejus, Ukmergėje – 762,4 atv./100 tūkst. gyventojų. Sergamumas mūsų rajone išaugo beveik 62 proc.

Savivaldybėje šiuo metu koronavirusu sirgo 222 žmonės, šią savaitę registruoti 127 nauji susirgimo atvejai. Iš viso dėl šios ligos mirė 136 ukmergiškiai.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento laikinai Ukmergės skyriaus vedėjo funkcijas vykdanti Kotryna Žigaitė, Ukmergėje, kaip ir visoje Lietuvoje, didėja sergamumas. Tai ypač pasijautė po švenčių maratono, pastebėta, jog užsikrėtė tie, kurie su šeimomis lankėsi renginiuose, kavinėse ir pan.

Nors dar praėjusių metų pabaigoje mieste buvo kalbama, kad ir Ukmergėje jau registruojami omikron atmainos atvejai, pasak K. Žigaitės, oficialiai šios atmainos sukelta COVID-19 liga patvirtinta tik vienam ukmergiškiui. Susirgusio asmens užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, jis nebuvo išvykęs į užsienį.

Savivaldybės gydytojo funkcijas laikinai vykdanti Edita Balžekienė taip pat patvirtino, kad pastarosiomis dienomis vis daugiau ukmergiškių, jaučiančių įvairius simptomus, turėjusių kontaktų su sergančiais asmenimis, nori pasitikrinti. Dėl to patikros punkte padidintos testavimo apimtys. Dabar kasdien bus galima atlikti apie 120 testų.

E. Balžekienė sakė, kad rajone intensyviai vyksta ir vakcinacija. Kasdien nuo koronaviruso pasiskiepija apie 200 žmonių. Pavyzdžiui, sausio 6-ąją vakcinuoti 184 žmonės, tarp kurių daugiausia – 39 – buvo 55–64 metų, 35 – 25–34 metų, 26 – 45–54 metų gyventojai. Taip pat paskiepyti 25 penkerių sulaukę vaikai.

Pasak savivaldybės gydytojos, šiuo metu Ukmergėje vakcinacijai galima rinktis visas vakcinas, išskyrus „Janssen“, kurios šiemet rajonas negavo ir, matyt, jau nesulauks.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas