Kalėdinės treniruotės buvo smagios.

Naujausi, Sportas

Vykdant projektą „Tapk žvaigžde“ pasiekta gerų rezultatų

Ukmergės moterų krepšinio klubas nuo 2019 m. vykdo projektą „Tapk žvaigžde“ Nr. SRF-FAV-2019-1-0257, kuris finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis. Šalyje esanti pandeminė situacija pakoregavo veiklas ir terminus, tad ir projekto laikotarpis dar persikels į naujus – 2022 metus. Baigiantis 2021-iesiems norisi apžvelgti šįmet nuveiktus darbus ir išsikelti naujus tikslus.

Projekto tikslinė grupė – Ukmergės mažosios krepšininkės, joms yra skirta didžioji dalis projekto veiklų. Kitos veiklos skirtos rajono bendruomenei.

Projekto lėšomis padengti kvalifikacijos kėlimo kursai rajono treneriams bei sporto bendruomenės atstovams. Moksleivės dalyvavo Mindaugo Valickio psichologinio pasirengimo mokymuose. Su eterinių aliejų poveikiu sveikatai supažindino ir praktinius mokymus moderavo Erika Gintalienė.

E. Gintalienė (antra iš dešinės) pasakojo apie eterinių aliejų naudą.

Mergaitėms treniruotes vedė ne tik krepšinio trenerė Rita Troškienė, bet ir Gitautas Kievinas, šiuo metu dirbantis su Vilniaus „Kibirkšties“ komanda, kineziterapeutas Žilvinas Boškevičius.

Surengtos dvi vasaros stovyklos. Suaugusiųjų sporto stovykla kartu su kovos menų sporto klubu „Naglis“ birželio mėnesį organizuota Druskininkuose, o rugpjūčio pirmą savaitę mergaitėms surengta sporto stovykla Palangoje. Jos metu ukmergiškės sportavo prie jūros bei Palangos sporto arenoje. Tuo pat metu arenos salėje treniravosi ir Domantas Sabonis. Mergaitės pabendravo su šiuo garsiu krepšininku. Tokios įspūdingos akimirkos jų atmintyje išliks labai ilgai. Mažosios krepšininkės iš stovyklos sugrįžo fiziškai sustiprėjusios, su geromis emocijomis.

Ukmergiškės su D. Saboniu.

Rudenį atliktas mergaičių fizinio pasirengimo testavimas. Kineziterapeutas Ž. Boškevičius apibendrintus rezultatus pristatė tėvams, pokyčius aptarė su trenere R. Troškiene. Atkreiptas dėmesys į kiekvienos sportininkės problemines sritis, parengti individualūs pratimų kompleksai, padedantys tobulėti.

Sportininkams labai svarbi mityba, todėl surengti teoriniai ir praktiniai mokymai moksleivėms bei suaugusiems. Biomedicinos mokslų daktarė, Lietuvos sporto universiteto dėstytoja, seminarų pranešėja mitybos ir fiziologiniais klausimais, sveikos gyvensenos propaguotoja Sandrija Čapkauskienė skaitė paskaitą apie mitybą sportuojantiems. Ji pasakojo, kaip turėtų maitintis sportininkai, kokie produktai svarbiausi jų racione, ko reikėtų atsisakyti, kad sportuojant nebūtų prarandamos fizinės jėgos, ką reikėtų valgyti prieš varžybas ir joms pasibaigus. Praktinius mitybos mokymus jaunosioms krepšininkėms ir suaugusiems organizavo garsus virtuvės šefas Gintaras Martinonis. Jis kartu su mergaitėmis gamino sveikuolišką maistą. Jaunosios sportininkės ne tik klausėsi patarimų, bet ir pačios mokėsi gaminti įvairius patiekalus, kad vėliau pačios tai galėtų pasidaryti. Buvo pasiūlyti įvairūs sveikų pusryčių pasirinkimai, pagrindiniai patiekalai bei sveiki desertai. Svarbiausi akcentai – reikia valgyti kuo daugiau daržovių, mažinti vartojamo cukraus kiekį.

Sveikos mitybos mokė G. Martinonis ir S. Čapkauskienė.

Projekto idėja ir pavadinimas „Tapk žvaigžde“ – tai siekis visapusiškai ugdyti asmenybę ir pasiekti geriausių rezultatų. Viso projekto metu buvo analizuojama įvairi literatūra, diskutuojama su pasaulio, Europos čempionais, siekiant „atrasti“ tą sėkmės formulę, kaip tapti čempionu. Bendrauta su tokiais garsiais sportininkais kaip Rimas Kurtinaitis, Kęstutis Kemzūra, Rima Valentienė, Jurgita Kaušaitė, Žydrūnas Savickas, Vidmantas Urbonas, Virgilijus Alekna ir kitais. Šiuo metu medžiaga apibendrinama, ateinančiais metais planuojama ją išspausdinti viename leidinyje.

Vertinant projektą, galima drąsiai pasakyti, kad rezultatas labai geras. Lankančių treniruotes mergaičių skaičius ženkliai išaugo. O komanda dalyvauja dviejose mergaičių krepšinio čempionatuose – tai „Pirmojo iššūkio“ ir U14 (B divizione). „Pirmojo iššūkio“ čempionate laimėtos rungtynės prieš Vilniaus ir Utenos komandas. U14 (B divizione) čempionate mergaitės žaidžia su vyresnėmis sportininkėmis ir joms gerai sekasi. Iš penkerių rungtynių trejos buvo laimėtos. Įveiktos Marijampolės, Alytaus ir Telšių vyresnės krepšininkės. Kitais metais krepšinio aikštelėse laukia dar daug svarbių susitikimų.

„Kigo“ sporto klube nuo rudens vyksta fizinio aktyvumo mankštos suaugusiems, kurias veda sporto trenerė Justina Tiškuvienė. Gruodžio pabaigoje smagiose kalėdinėse treniruotėse kartu su Alanu Dzeranovu dalyvavo mažosios krepšininkės ir sportuojančių moterų grupė. Linksmose treniruotėse sportavo ir Kalėdų Senelis. Už pasiektus rezultatus visos dalyvės sulaukė dovanų.

Besibaigiant 2021 metams norime palinkėti visiems būti sveikiems, aktyviai sportuoti ir drąsiai siekti savo užsibrėžtų tikslų!

Asociacijos Ukmergės moterų krepšinio klubo prezidentė Rima BOŠKEVIČIENĖ

Krepšininkės sportavo prie jūros.

Kalėdinės treniruotės buvo smagios.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas