Asociatyvi nuotrauka.

Jaunimas, Naujausi

Išdrįsk dirbti savo svajonių darbą

Didžioji dalis (apie 80 procentų) viso pasaulio darbingo amžiaus žmonių dirba darbą, kurio nemėgsta. Priežastys labai įvairios – vieniems netinka vadovas ar kolektyvas, kitiems trūksta motyvacijos, nes nepatinka tai, ką daro ar nemato prasmės imtis iniciatyvos. O ką reiškia eiti į darbą, kurio nemėgsti? Kiek turi atiduoti energijos susitvarkyti su neigiamomis emocijomis? Ir tik maža dalis (apie 20 procentų) žmonių jaučiasi laimingi darbe bei patenkinti tuo, ką daro. Jei paklausus darbdavių, visi jie tikisi motyvuotų darbuotojų, kurie būtų patenkinti, džiaugtųsi tuo, ką daro. Kitas svarbus dalykas, motyvuoti ir laimingi žmonės dirba efektyviau ir greičiau, taip pat daro mažiau klaidų ir kuria didesnę vertę organizacijai, kurioje dirba. O kaip viso to pasiekti? Kaip rasti svajonių profesiją, susirasti mėgstamą darbą ir įtikinti darbdavį, kad esi tinkamiausias?

Visų pirma žmogus turi būti sąžiningas su pačiu savimi ir bandyti suprasti, apie kokį darbą ar profesiją svajoja, nesvarbu, kiek metų būtų, ir kokiais būdais gali tą svajonę pasiekti (gal reikia gilinti turimas žinias, bandyti mokytis visiškai naujos veiklos, apie kurią svajojote dar paauglystėje, bet visi aplinkui sakė, kad neverta?). Yra tokia nuostata, kad jeigu viename darbe jau dirbate 10, 15, 20 metų ir daugiau, sunku adaptuotis pokyčiams ir geriau jau „sėdėti“ darbe, kurio nemėgstate, negu pasiryžti pokyčiams. Arba, jeigu dažnai keitėte darbus, tai lyg nuostata, kad nežinote, ko norite, ir nesate lojalus darbuotojas. Tačiau dažnas darbų keitimas nebūtinai reiškia buvimą nelojaliu, tai lyg pažintis su vis skirtingomis organizacijomis ir jų valdymo metodais, susipažinimas su skirtingais verslo sektoriais ir skirtingais procesais. Taip galiausiai pasirenkate jums įdomiausią veiklą.

Visų antra, sužinokite, kas jums labiausiai tinka pagal turimus talentus. Juk visada maloniau daryti tai, kas sekasi. Jeigu netenkina aplinka, kurioje dirbate – raskite kitą. Dažnai tokios smulkmenos net ir nemėgstamus darbus padaro kur kas patrauklesniais.

Nepasiduokite – skamba banaliai, tačiau kiekvienas žmogus gali rasti savo svajonių darbą ar profesiją ir tuo pačiu vietą, kurioje jis jaučiasi gerai. Tik svarbiausia yra nepasiduoti. Juk daugelis mokėsi, patyrė nesėkmių, kol galiausiai pasiekė tai, kuo šiuo metu džiaugiasi. Tai yra ryžtas. O kiek jūs turite ryžto pokyčiams?

Veik. Jei nesiimsi jokių veiksmų, svajonių darbo ar profesijos nesusirasi. Pradėk domėtis, pradėk ieškoti, organizuoti susitikimus. Nebijok. Pradėk veikti dabar pat!

Projekto pavadinimas „Galimybė įsitvirtinti darbo rinkoje lengvai ir kūrybiškai“, projekto Nr. 08.6.1-ESFA-T-927-01-0337.

Projektą įgyvendina Viešoji įstaiga „Lyderių karta“, projektas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis. Dalinai prie projekto vykdymo prisideda Ukmergės rajono savivaldybė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • A :
    Apie ka cia?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas