J. Basanavičiaus gimnazijos „TFLT“ komanda.

Jaunimas, Naujausi

Kalėdinėje mugėje – ukmergiškių moksleivių įvertinimas

Tradicinėje „Lietuvos Junior Achievement“ kalėdinėje mugėje „eXpo“, vykusioje  Vilniaus „Litexpo“ kongresų ir parodų rūmuose, 130 šalies jaunųjų bendrovių – beveik 400 mokinių, pristatė savo sukurtas paslaugas ir produktus. Tarp jų – ir Ukmergės moksleiviai.

 Lietuvos mokinių įkurtos mokomosios bendrovės, dalyvaujančios „accelerator_x“ programoje, „eXpo“ mugėje demonstravo tiek tradicinius, tiek inovatyvius, technologinius verslo sprendimus. Mugės lankytojai galėjo įsigyti moksleivių kurtų kalėdinių papuošimų, aksesuarų, natūralios kosmetikos gaminių, rankdarbių, taip pat susipažinti su mokinių kurtais išmaniais verslo sprendimais, kaip savaeigė šiukšliadėžė, sistema, naudojama automobiliuose siekiant išvengti susidūrimų ar dirbtinio intelekto tinklalapių apsauga.

Jono Basanavičiaus gimnazijos mokinių bendrovė „TFLT“ pristatė iš spalvoto stiklo atliekų pagamintus ekologiškus vienetinius gaminius. Už anterprenerišką požiūrį komanda apdovanota  LR švietimo, mokslo ir sporto ministerijos prizu.

Mugėje taip pat dalyvavo Antano Smetonos gimnazijos jaunieji verslininkai, įkūrę bendrovę „O.K“ – jie pristatė ekologiškus ožkų sūrius. Ukmergės technologijų ir verslo mokyklai atstovavo net dvi bendrovės. „Whole“ parodos lankytojus vaišino konditerijos gaminiais be genetiškai modifikuotų organizmų ir alergenų, o „AG+RA“ demonstravo universalius metalinius raktų pakabukus. Taujėnų gimnazijos bendrovė „Alfa“ parodoje eksponavo žvakes, pagamintas daiktus panaudojus antrą kartą.

„G. ž.“ inform.

www.ukmerge.lt nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas