Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Dėl antikūnų testų – į gydymo įstaigą

Nijolė STUNDŽIENĖ

„Nuomonių telefonu“ skambinęs ukmergiškis sakė, kad Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) parengė tvarką dėl nemokamo antikūnų tyrimo. Nuo gruodžio kiekvienas pagal pilną vakcinacijos schemą pasiskiepijęs šalies gyventojas galės nemokamai išsitirti, nevakcinuotiems asmenims šis tyrimas nemokamai nebus atliekamas.

„Skelbiama, kad kiekybiniai ar pusiau kiekybiniai serologiniai tyrimai nemokamai bus atliekami vieną kartą gyventojams ne anksčiau kaip po 120 dienų po vakcinacijos pagal pilną vakcinacijos schemą. Esu pasiskiepijęs ir noriu žinoti, ar turiu susiformavusių antikūnų. Kur Ukmergėje galėčiau atlikti šį tyrimą? SAM viešina sveikatos priežiūros įstaigas, kurios nemokamai atlieka testą, tačiau šiame sąraše nėra nė vienos Ukmergės įstaigos. Suprantu, kad mūsų mieste veikiančioms gydymo įstaigoms neapsimoka nemokamai teikti tokias paslaugas, bet jei valstybė gyventojams garantuoja šią galimybę, vadinasi, kiekviename rajone turi būti teikiamos tokios paslaugos. Gal kas nors galėtų paaiškinti, kur Ukmergėje atlikti nemokamą antikūnų testą“, – teiravosi vyriškis.

Rajono savivaldybės gydytojo funkcijas laikinai vykdanti Edita Balžekienė informavo, kad „Ukmergės sveikatos priežiūros įstaigos – VšĮ Ukmergės sveikatos priežiūros centras (PSPC), UAB „Teragyda“ ir UAB „Vilkmergės klinika“ – pačios serologinių tyrimų neatlieka, todėl šių įstaigų bendroje sistemoje ir nematyti. Ukmergės PSPC, „Teragyda“ ir „Vilkmergės klinika“ šiam tyrimui nemokamai paima kraują tik iš savo pacientų, kurie yra prisirašę pas šeimos gydytojus, dirbančius kiekvienoje konkrečioje įstaigoje, ir siunčia jį ištyrimui į laboratorijas Vilniuje.“

Taigi, norintys nemokami atlikti antikūnų testą, turi kreiptis į sveikatos priežiūros įstaigą, kurioje yra prisirašę pas šeimos gydytoją.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmergietis :
    Kiek žinau antikūnų testus daro Ukmergės ligoninėje, bet tik mokamus

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas