Naujausi, Nuomonių telefonas

Aikštelę užtvėrė statybiniais blokais

Nijolė STUNDŽIENĖ

Vasario 16-osios gatvėje gyvenanti moteris norėjo sužinoti, kodėl statybiniais blokais buvo užtverta tarp 23-iojo, 21-ojo ir 19-ojo namų buvusi automobilių stovėjimo aikštelė. Pasak jos, dabar susiaurėjo įvažiavimas į jos namo kiemą. „Jei kiltų gaisras, kaip privažiuotų ugniagesių transportas? Kas leido prie 19-ojo namo atgabenti tuos cementinius blokus ir juos sustatyti? Ar tai nėra savivaliavimas?“ – teiravosi skaitytoja ir klausė, kur dėl to turėtų kreiptis.

Šį ukmergiškės klausimą perdavėme rajono savivaldybės administracijos Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojui Artūrui Sakalauskui.

„Informuoju, kad žemės sklypas, esantis Vasario 16-osios g. 19A, Ukmergėje, yra suformuotas 1994 metais ir yra kitos paskirties/komercinės paskirties objektų teritorijų naudojimo būdo. Taip pat sklypas patenka į Nekilnojamųjų kultūros vertybių teritoriją – Ukmergės senamiestį, šiam sklypui yra nustatyta specialioji žemės naudojimo sąlyga – Kultūros paveldo objektų ir vietovių teritorijos, jų apsaugos zonos (V skyrius, pirmasis skirsnis).

Tai – civilinis klausimas, kurį turi spręsti patys gyventojai – minėto sklypo bendrasavininkai ar besiribojančių sklypų savininkai, kuriems tie blokai trukdo.

Jei statybiniai blokai yra pastatyti privačiame sklype, turinčiame daugiau nei vieną savininką, juos atvežęs asmuo turėjo gauti visų sklypo bendrasavininkų sutikimą. Taip pat reikėtų išsiaiškinti, ar yra nustatyti šio sklypo servitutai ir ar jie dabar neužstatyti. Sklypo planą turi sklypo savininkas ir valstybinė įmonė Registrų centras.

Beje, blokai – nėra statinys, tai kilnojamas, laikinas aptvėrimas.

Aš savo iniciatyva persiųsiu šį ukmergiškio klausimą Ukmergės priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai. Tegu jų specialistai atvyksta į vietą ir išsiaiškina, ar minėtas laikinas užstatymas netrukdys gaisro atveju.

Dėl atsiradusių statinių/blokų teisėtumo ar kt. siūlyčiau dar pasikonsultuoti ir su Kultūros paveldo departamentu – inspektore Loreta Vidžiūniene“, – patarė A. Sakalauskas.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Gyventojui :
    Viską jie žino nesirupink
  • Gyventojas :
    šviesų kur degakioskelyje nežino, blokų nežino, aikštelių nežino, tai ką žino? kada alga?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas