Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Automobiliniai kilimėliai: kaip išsirinkti geriausius kilimėlius savo mašinai?

Automobilyje praleidžiame tikrai daug laiko. Vykstame į darbą ir iš jo, važiuojame apsipirkti, o savaitgaliais keliaujame, vykstame pas šeimą ar draugus. Na, o norint, kad automobilio salonas, net ir po tokio intensyvaus naudojimo, atrodytų tvarkingai ir gražiai, būtina pasirūpinti tinkama jo apsauga. Efektyviausiai tai galime padaryti pasirinkę tinkamus ir kokybiškus automobilinius kilimėlius. Automobiliniai kilimėliai efektyviai apsaugo automobilio grindis nuo drėgmės, purvo ir dulkių keliamų pažeidimų, neleidžia atsirasti pelėsiui. Negana to, jie padeda apsaugoti ir po grindimis esančias automobilio dalis. Jie nėra brangūs, tačiau, savo efektyvumu garantuoja, kad automobilio salonas visada atrodys tvarkingai ir gražiai. Automobiliniai kilimėliai gali būti naudojami tiek automobilio salone, tiek bagažinėje. Jie gaminami iš skirtingų medžiagų, būna skirtingų dydžių ar gali būti skirti specialiai automobilio markei bei modeliui. Šiame straipsnyje rasite kelis patarimus, kurie padės išsirinkti tinkamus ir kokybiškus auto kilimėlius, savo automobiliui.

Daug dėmesio skirkite medžiagai, iš kurios pagaminti automobiliniai kilimėliai

Vienas iš svarbiausių dalykų, į kurį būtina atsižvelgti renkantis naujus automobilinius kilimėlius – medžiaga, iš kurios jie pagaminti. Yra trys pagrindinės medžiagos, iš kurių gaminami kilimėliai: guma, vinilas arba kiliminė danga. Guminiai automobiliniai kilimėliai, kaip ir sako jų pavadinimas, yra gaminami iš gumos. Jie yra labai lengvai valomi, pasižymi patvarumu, atsparumu drėgmei. Dėl šios priežasties, jie ypač tinkami vietovėms, kuriose vyrauja drėgmė, dažnai lyja ir gausiai sninga bei nuolat yra purvo. Tačiau, estetiniu atžvilgiu, šie kilimėliai nėra patys gražiausi ir, dažnu atveju, gali netikti prie jūsų automobilio interjero. Tuo tarpu, viniliniai kilimėliai, dažnai, yra maišomi su guminiais. Tačiau, vinilas yra polimeras, kuris yra panašus į sintetinį plastiką. Šie kilimėliai pasižymi panašiu patvarumu į guminius kilimėlius, o negana to, yra pigesni. Dėl šios priežasties, nenuostabu, kad daugelis žmonių renkasi šio tipo kilimėlius, kaip guminių kilimėlių alternatyvą. Taip pat, viniliniai kilimėliai suteikia platesnį spalvų ir stilių pasirinkimą, todėl, juos tikrai nesunku pritaikyti prie bet kokio automobilio salono. Galiausiai, automobiliniai kilimėliai gali būti gaminami iš kiliminės dangos. Dažniausiai, jie būna nailoniniai. Jie atrodo stilingai ir gražiai, yra patogūs kojoms. Tačiau, juose labai kaupiasi dulkės ir nešvarumai, o taip pat, jie greičiau nusidėvi nei guminiai ar viniliniai kilimėliai. Taip pat, jie nepasižymi ir efektyviu atsparumu drėgmei.

Kilimėlių dydį rinkitės pagal automobilio markę bei modelį

Labai svarbu, kad naujų automobilinių kilimėlių dydis būtų tinkamas. Galbūt tai nėra taip svarbu keleiviams, tačiau, vairuotojui – tai yra būtina. Tinkamas kilimėlio dydis leis saugiai ir patogiai vairuoti, o pats kilimėlis netrukdys minti pedalų ar juos atleisti. Žinoma, galima rinktis universalius kilimėlius, tačiau, dažnu atveju, jie nėra nei gražūs, nei patogūs. Naudingiausia kilimėlius rinktis pagal automobilio markę, o jei yra galimybė, ir pagal modelį. Tokiu būdu, galėsite būti garantuoti, kad kilimėliai bus tinkamo dydžio ir formos, netrukdys vairuoti. Nepamirškite ir bagažinės kilimėlio. Jį, taip pat, reikėtų pasirinkti atsižvelgiant į automobilio markę ir modelį. Bagažinės kilimėlis padės apsaugoti bagažinę nuo purvo ir nešvarumų, o taip pat, ir drėgmės. Jis ypač naudingas daug keliaujantiems, vykstantiems į gamtą ar turintiems mažų vaikų ir bagažinėje besivežiojantiems vežimėlius, paspirtukus ir dviračius.

Efektyvumas, sukibimas su pėdomis ir lengvas valymas – aspektai, kurių neturėtumėte pamiršti

Ergonomiški grioveliai, esantys ant auto kilimėlių paviršiaus, padeda pėdoms neslysti ir užtikrina saugų ir patogų vairavimą. Tiesa, juos galima rasti tik ant guminių ir vinilinių kilimėlių, o kiliminės dangos kilimėliai, dažniausiai, turi pakietinimus, kurie suteikia daugiau patogumo vairuotojui ir neleidžia kilimėliui taip greitai susidėvėti. Tiesa, šie ergonomiški grioveliai padeda nubyrėti smėliui ir purvui. Geri ir kokybiški kilimėliai bus pakankamai aukšti ir neleis drėgmei, purvui, smėliui, kuris susikaupia ant batų, patekti ant automobilio grindų. Tokiu būdu, pavyks išvengti dėmių ar net pelėsio atsiradimo. Taip pat, labai svarbu, kad kilimėlius būtų lengva išvalyti. Guminiai ir viniliniai – valomi lengviausiai ir patogiausiai. Juos užtenka nuplauti. Tuo tarpu, kiliminės dangos, nailoniniai kilimėliai nėra labai patogiai ir lengvai valomi. Giliai juose kaupiasi smėlis, dulkės, kurias pavyks pašalinti tik siurbiant ar pasitelkiant giluminį plovimą.

Automobiliniai kilimėliai pagal automobilio markę bei modelį ir kitos, naudingos prekės automobiliams, už draugišką kainą tik – varle.lt svetainėje.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas