Aktualijos, Naujausi

Senolį gelbėjo ir medikai, ir ugniagesiai, ir miškininkai

Pirmasis šios žiemos sniegas ne tik džiugino, bet ir sukėlė rūpesčių. Želvos seniūnijos socialinė darbuotoja Audronė Rutavičienė socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje dėkojo greitosios medicinos pagalbos (GMP) darbuotojams, ugniagesiams gelbėtojams ir Želvos girininkijos miškininkams už pagalbą gelbstint vienkiemyje gyvenantį žmogų ir jo transportavimą į gydymo įstaigą.

„Gimtosios žemės“ kalbinta A. Rutavičienė pasakojo, kad savaitės pradžioje darbuotoja, vienišiems seniūnijos žmonėms tekdama pagalbą į namus, vienoje vienkiemio sodyboje rado pasiligojusį senolį. Supratusi, kad jam reikalinga medikų pagalba, apie tai pranešė seniūnijai.

„Iškvietėme GMP ekipažą, – apie susidariusią situaciją kalbėjo socialinė darbuotoja. – Tądien gausiai drėbė šlapią sniegą, todėl į sodybą vedantis lauko keliukas tapo slidus ir nepravažiuojamas. Medikų automobilis klimpo ir vyriškio namų nepasiekė. Tuomet pasitelkėme Želvos ugniagesius gelbėtojus, tačiau ir jų sunkiasvorė transporto priemonė klimpo. Taigi, iki sodybos maždaug puskilometrį ėjome pėsčiomis, medikai nešėsi ir pagalbos priemones.“

Pasiekus senolio namus ir jį apžiūrėjus paaiškėjo, kad vyrą būtina gabenti į ligoninę. Pasak A. Rutavičienės, buvo svarstomi įvairūs variantai, kaip nevaikštančiam ligoniui būtų galima padėti pasiekti greitosios medicinos pagalbos automobilį.

„Galvojome net apie arklių traukiamą vežimą, bet seniūnas susisiekė su Želvos girininkija, kurios darbuotojai neatsisakė padėti. Ligonį teko nešti rankiniais neštuvais ir girininkijos tarnybiniu automobiliu vežti iki GMP automobilio. Sėkmingai įveikus visas kliūtis, senolis saugiai nugabentas į gydymo įstaigą“, – apie visų tarnybų susitelkimą, atsidavimą darbui, geranoriškumą su dėkingumu kalbėjo ir visiems dėkojo socialinė darbuotoja.

A. Rutavičienės nuomone, taip ir turėtume visada dirbti.

„G. ž.“ inform.

A. Rutavičienės nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Irena :
    Saunuoliai
  • regina :
    Didžiausia pagarba visai komandai.........tokiems žmonėms reikia tik žemai nusilenkti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas