Rajonų merai su G. Nausėda Šalčininkuose.

Aktualijos, Naujausi

Prezidento susitikimas su Vilniaus apskrities merais

Gruodžio 3 dieną prezidentas Gitanas Nausėda Šalčininkų rajone, Jašiūnų dvaro rūmuose susitiko su Vilniaus apskrities merais – Šalčininkų rajono meru Zdzislavu Palevičiumi, Elektrėnų meru Kęstučiu Vaitukaičiu, Širvintų rajono mere Živile Pinskuviene, Švenčionių rajono meru Rimantu Klipčiumi, Trakų rajono meru Andriumi Šatevičiumi, Vilniaus rajono vicemeru Robertu Komarovskiu. Susitikime dalyvavo ir Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas.

Su savivaldybių vadovais prezidentas aptarė teisėkūros iniciatyvą dėl savivaldybių finansinio savarankiškumo didinimo.

Taip pat  buvo aptarta ir kita G. Nausėdos iniciatyva, kurią parengė susisiekimo ministras, – Kelių finansavimo sistemos pertvarka. Dabar Seime svarstoma pertvarka vidutiniškai daugiau kaip 20 proc. padidintų visoms savivaldybėms skiriamą lėšų dalį, depolitizuotų lėšų skirstymą, suteiktų daugiau savarankiškumo prižiūrint ir plečiant kelių tinklą pačioms savivaldybėms.

Prezidentas taip pat išklausė merų vertinimą ir pasiūlymus dėl numatomų sveikatos ir švietimo įstaigų tinklo reformų.

Daug dėmesio susitikime buvo skirta vakcinavimo situacijai.

Po susitikimo šalies vadovas lankėsi Šalčininkų vakcinacijos centre, kur pasiskiepijo stiprinančiąja vakcinos nuo COVID-19 doze.

„G. ž.“ inform.

Prezidentūros nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • $ :
    Maklaudai sedi, tos pacios pavardes ir veidai jau eike metu! Lauk visus. Susitare, veikia isvien plauna valstybes ir zmoniu pinigus! Miesta paverte siukslynu. Savizudybiu skaicius aukscisusias Lietuvoje! Kur STT ir VSD? Loenaviciene von!
  • -> A :
    teisingai, reikia per rinkimus galvot. Ne mero rinkimus, o tarybos. Pravažiuokit miestą ir apsidairykit, kiek projektų vėluoja? šiukšlynas visuose pakampiuose. Dar nei prie vienos valdžios taip nebuvo. Tokia realybė. Linksmų švenčių visiems ir linkiu neišsisukti kojos nesibaigiančiuose, po porą metų vėluojančiuose projektuose.
  • KAD :
    Toj dar viena rausis i merus, su visa sutve KGB ir kontrobandininku gauja!
  • A :
    Patys išsirenkat keistą,neveiklų merą,patys vėliau burbat.Per rinkimus reikia galvot.
  • Šaunuolė :
    Živile ,laukiame jūsų Ukmergėje! Super merė.,.
  • Ona :
    Toj savivaldybes investuot prades i orinius projektus! plaus pinigus issijuose. Kaip ir dabar . Supaparasino pinigu plovima. Ot naujena. Vel laukit prezidento atvykstancio i Veprius, pailset.
  • aš ne piktas :
    vien dėl to, kad susitiko.....šaunu, bet kas iš to? aš kai susitinku su kaimynu arbatos, nerasau į spaudą. kai susitinku verslo reikalais, juos sprendžiu. o čia? dėl foto??? tada aišku...beja, gruodis, kaip du aikštę po 3 m prie vilko? ar vėl kvailas miesto gyventojas..
  • Xxxx :
    Nu kai kgb mokykla baigi, tai ir rezultatai ne salies naudai, o prieso! Ir komanda t.p.
  • Zosia :
    Gerb. Živilė atrodo puikiai! Va kad taip prisijungti Širvintų rajoną kartu su mere! Nes vietiniai kadrai, deja, panašu, kad šiaip sau (ir ne apie maivymasį esmė. Nėra rezultato).
  • //// :
    Didziausias savizudybiu skaicius Ukmergeje, o meras maivosi ....

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas