Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Savitam namų stiliui – išskirtinis namų kvapas

Kvapas turi galią. Jis, mums nepastebint, lengvai gali sukelti tiek teigiamų, tiek neigiamų pojūčių, paskatinti įvairias mūsų reakcijas ar poelgius. Namų kvapas ne tik madinga interjero detalė, bet ir priemonė, suteikianti namų erdvei unikalumo.

Kokie yra namų kvapų tipai?

Kvepiančios namų žvakės, kvapai su lazdelėmis, purškiami namų kvapai ir difuzoriai yra, greičiausiai, populiariausi namų kvapų tipai. Namų žvakės suteikia namams jaukumo, kuria ypatingą nuotaiką. Jų kvapas skleidžiasi ore, kol žvakė yra deginama ir dar apie dvi valandas jai užgesus. Namų kvapai yra puiki kiekvienų namų puošmena, užtikrinanti tai, kad jūsų namai nuolat kvepės jums patinkančiu kvapu.

Kokias emocijas žadina namų kvapas?

Sakoma, kad jaučiantys nerimą ar stresą, savo namus turėtų kvėpinti gėlių kvapais, kurie, anot aromaterapijos specialistų, asocijuojasi su džiaugsmu. Gaivūs citrusiniai kvapai (citrina, laimas, greipfrutas, apelsinas) suteikia energijos, o štai stiprumą ir stabilumą spinduliuoja sandalmedžio, kedro ir pačiulio kvapas. Aštresni kvapai yra vadinami „prisiminimų žadintojais“, todėl, tarkim, užuodžiant gvazdikėlių, muskato ar cinamono kvapus, prieš akis iškyla gražiausių metų švenčių, t. y. Šv. Kalėdų, vaizdiniai.

Namų kvapas pagal namų erdves

Kaip jau buvo minėta, kvapas žadina emocijas. Žinoma, tai ne vienintelė jo funkcija. Kvapai taip pat neutralizuoja kvapus ir valo orą. Virtuvė, vonios kambarys, svetainė ir miegamasis – svarbios namų erdvės, turinčios savo funkcijas ir reikalaujančios specifinio kvapo. Virtuvė, pavyzdžiui, yra namų erdvė, kurioje nuolat „sukasi“ daug įvairių kvapų. Šiuos kvapus neutralizuoti puikiai padeda citrusinių vaisių aromatas, ypač žaliosios citrinos ir citrinos namų kvapas, kuris tuo pačiu ir atgaivinantis orą. Svetainėje įprastai žmonės praleidžia daug laiko, todėl norisi, kad šios erdvės kvapas nebūtų per daug intensyvus, neerzintų ir padėtų kurti jaukią atmosferą. Specialistai pataria rinktis saldžios vanilės ir stiprios karamelės derinio namų kvapus, kai svetainėje norisi sukurti gerumo pojūtį. Tiems, kurie nori savo svetainei suteikti išskirtinumą ir savitumą, patartina rinktis pikantiškus, rytietiškus arba gėlių kvapus, kurie suteikia galimybę svetainės erdvę personalizuoti. Pelargonijų ir levandų derinys puikus pasirinkimas vasarai, nes šį nuostabų kvapą mėgsta žmonės, bet jo nekenčia uodai. Vonios kambariui puikiai tinka baltojo muskato ir gaivūs jūriniai aromatai, o štai miegamojo zonai patartina rinktis ne tokius intensyvius, gaivesnius, švaros pojūtį kuriančius namų kvapus. Miegamuosiuose puikiai tinka įvairūs namų kvapų difuzoriai, nuolat palaikantys norimą kvapo intensyvumą kambaryje.

Kokį kvapą ir kvapo tipą pasirinkti?

Kvapo pasirinkimas vis dėlto yra individualus dalykas. Iš gerduva.lt siūlomų kvapų šiuo metu populiariausi yra neutralūs, žemiški kvapai. Žmonės sava namus taip pat dažnai kvėpina vanilės, rožių, medienos ir muskato aromatais. Kokį pasirinkti jums? Visada rinkitės tą kvapą, kurį mėgstate, kuris jums suteikia geras emocijas, jūsų neerzina. Kvapų įvairovė yra milžiniška, todėl pasirinkimą turime kiekvienas.

Kvapo tipo pasirinkimas irgi yra subjektyvus dalykas: kvapai su lazdelėmis, difuzoriai, pavyzdžiui, užtikrina, kad jūsų namai nuolat kvepės norimu kvapu ir turėsite gražią interjero detalę, namų žvakės kurią subtiliai jaukią atmosferą, jų kvapas sodriausiais yra tada, kai žvakė dega, purškiami namų kvapai puikiai tinka norintiems greito kvapo efekto bet kurioje namų erdvėje.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas