Ukmergiškiai taip pat galės užsiimti nauja sporto šaka.

Naujausi, Sportas

Tekbolas – ir Ukmergėje

Siekdama populiarinti naują sporto šaką mūsų rajone bei Lietuvoje, Ukmergės jaunimo asociacija „Šiandien plotas“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos tekbolo federacija.

Į Ukmergę atvykę Lietuvos tekbolo federacijos prezidentas Arnoldas Mauragas ir jo kolegos mūsų miestui atvežė tekbolo stalą ir visą reikalingą įrangą. Asociacijos „Šiandien plotas“ direktorius Žygimantas Augustas Kuzma kartu su visu kolektyvu pažadėjo, kad ukmergiškiai tikrai pamėgs šią naują sporto šaką.

Ukmergės jaunimo bendruomenė prisijungė prie Lietuvos tekbolo šeimos, kurioje jau yra Klaipėdos FC „Neptūnas”, Plungės „Babrungas“, Telšių „Džiugas“, Gargždų „Banga“, FA „Šiauliai“, FK „Gintra universitetas“.

Tekbolas – pakankamai jauna sporto šaka ir dar viena futbolo atmaina, sukurta 2014 metais Vengrijoje. Žaidžiama ant specialaus, lenkto stalo. Tekbolo žaidėjai, kurių vienoje komandoje gali būti vienas arba du, turi kojomis nuspirti kamuolį į kitą stalo pusę, o perduoti ir priliesti kamuolį gali įvairiomis kūno dalimis, išskyrus rankas. Prieš perduodant kamuolį į oponento stalo pusę, jis gali būti priliestas daugiausiai tris kartus. Išskirtinė tekbolo savybė yra ta, jog tai nėra kontaktinis sportas – su stalu arba priešininku negali būti jokio fizinio kontakto, todėl viską lemia techniniai įgūdžiai, žongliravimas, reakcija ir kamuolio valdymas ore.

Tekbolą į savo treniruočių procesus įtraukė didžiausi futbolo klubai pasaulyje, tokie kaip „Paris Saint-Germain“, „Real Madrid“, „Barcelona“, „Chelsea“, „Bayern“, „Manchester United“, „AC Milan“ ir kiti.

„G. ž.“ inform.

Gali būti aktualūs reguliuojamo aukščio stalai

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas