Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

COVID-19 liga įsisuko į Nakvynės namus

Nijolė STUNDŽIENĖ

Vytauto gatvėje, rajono Policijos komisariato pastate, esančių Nakvynės namų gyventojai šiuo metu jaučiasi tarsi įkalinti. Koronavirusu susirgus daliai šios įstaigos globotinių, net ir sveikiesiems būtina karantinuotis ir draudžiama išeiti. Tokia situacija ne visus tenkina, bet ji neišvengiama norint kontroliuoti, kad užkratas neišplistų už Nakvynės namų durų.

Prasidėjus koronaviruso pandemijai, Nakvynės namų gyventojai nuolat tikrinami dėl galimo užsikrėtimo. Prėjusią savaitę, lapkričio 19-ąją, tokios patikros metu vienam asmeniui buvo nustatytas užsikrėtimas COVID-19 liga.

„Gimtosios žemės“ kalbinta Ukmergės socialinių paslaugų centro, kuriam ir priklauso Nakvynės namai, direktorė Kristina Karpovienė sakė, kad susirgus gyventojui, jį reikėjo izoliuoti. Kadangi jis savo namų neturi, vyras išvežtas į savivaldybės šiam tikslui pritaikytas patalpas, esančias Veprių mokyklos-daugiafunkcio centro stovykloje.

Šiuo metu Nakvynės namuose gyvena 17 žmonių. Atlikus patikrą kitiems gyventojams, paaiškėjo, kad koronavirusu serga dar penki asmenys. Kaip teigė K. Karpovienė, pasitarus su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistais nuspręsta visus gyventojus, tarp jų ir neužsikrėtusius, bet turėjusius kontaktų su sergančiaisiais, palikti Nakvynės namuose, išskirstyti po kambarius ir izoliuoti. Į Ukmergę buvo parsivežtas ir porą dienų Vepriuose praleidęs vyras.

„Visi sergantieji jaučiasi gerai, yra ir tokių, kurie neturi jokių ligos simptomų. Pastarieji bei sveikieji nenori būti uždaryti, piktinasi, kad jiems neleidžiama išeiti į miestą“, – situaciją komentavo Socialinių paslaugų centro vadovė. Ir pridūrė, jog pasitaiko, kuomet į pagalbą su agresyviai nusiteikusiais tenka pasitelkti ir pastato šeimininkus – policijos pareigūnus.

Pasak direktorės, Nakvynės namų gyventojams kasdien iš restorano tiekiamas maistas, jie aprūpinti būtiniausiais daiktais, apsaugos priemonėmis. Juos prižiūri įstaigos darbuotojai, kurie vilkti specialią aprangą, laikosi saugumo reikalavimų.

K. Karpovienė patikino, kad užkratas neišplito. Gyventojai greitaisiais testais tikrinami kas 48 valandas, daugiau susirgimų nebuvo nenustatyta.

Oficialios statistikos portalo duomenimis, lapkričio 25-ąją Ukmergės rajono savivaldybėje registruoti 35 nauji COVID-19 ligos atvejai. Iš viso koronavirusu sirgo 394 ukmergiškiai. 100 tūkst. gyventojų teko 1 431 atv., Lietuvoje – 899,4 atv./100 tūkst. gyventojų.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas