Krekšliuose – dar viena parduotuvė.

Aktualijos, Naujausi

Atidaryta dar viena Vartotojų kooperatyvo parduotuvė

Genovaitė KAZIELIENĖ

Penktadienį Krekšliuose, Nuotekų g. 118, duris atvėrė nauja Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo (RVK) parduotuvė „Riešutas“. Jos plotas – 281 kvadratinis metras, prekybos salė užima 162 kvadratinius metrus. Bendra objekto darbų vertė – 295 tūkstančiai eurų be PVM, įranga kainavo per 100 tūkstančių eurų. Parduotuvės atidaryme dalyvavo rajono vadovai, Seimo narys Juozas Varžgalys, projektavimo, statybos, įrengimo darbus atlikusių bendrovių atstovai.

Juostelę perkirpo (iš kairės) J. Varžgalys, A. Andrikonienė ir rajono meras Rolandas Janickas.

Mažoje parduotuvėlėje tapo ankšta

Kaip sakė rajono Vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė, netoli šios vietos jau buvo maža parduotuvėlė nuomojamose patalpose. „Pastebėjome, kad joje lankosi daug pirkėjų – šis gyvenamasis rajonas plečiasi, čia užsuka ne tik aplinkinėse gatvėse gyvenantys žmonės, bet ir važiuojantys link autostrados, į sodus, šalia yra autobusų stotelė.

Šią strategiškai palankią vietą nutarėme išnaudoti – sužinoję, kad priešais parduotuvę parduodamas 13 arų žemės sklypas, jį įsigijome“, – pasakojo A. Andrikonienė.

Darbus vykdė tik ukmergiškių įmonės

2019 metų sausio mėnesį UAB „Remonto ir statybos projektas“ pradėjo ruošti šios parduotuvės projektą, baigė – tų pačių metų gegužę.

„Po trijų mėnesių gavus statybos leidimą, vykdėme rangovų apklausą. Pasirinkome uždarąją akcinę bendrovę „Baltukmės statyba“, kuri pasiūlė atlikti statybos darbus pigiau nei kiti pretendentai. Bendrovė pradėjo dirbti praėjusių metų lapkričio mėnesį. Ir štai švenčiame įkurtuves“, – džiaugėsi direktorė.

Čia apsilankančius pasitinka ne tik naujos, erdvios patalpos, moderni įranga, bet ir jauki aplinka. Privažiavimas, šaligatvis ir automobilių stovėjimo aikštelės iškloti betoninių trinkelių danga. Teritorija aptverta tvora.

A. Andrikonienė su šypsena paaiškino, kodėl parduotuvė vadinasi „Riešutas“: „Tęsiame savo tradiciją parduotuvėms suteikti augalų ir medžių pavadinimus, tarsi atkartodami tą gražią lietuvišką gamtą, mūsų ištakas, kuo galime pasidžiaugti nuo pat vaikystės. „Riešuto“ išorė – tai tvirtas kevalas, kurio slenkstį peržengus kiekvieno laukia jam tinkamas gardėsis.“

Parduotuvėje sukurtos dvi papildomos darbo vietos ir puikios darbo sąlygos darbuotojams. Darbo laikas – kiekvieną dieną nuo 8 iki 20 val. Dirbs keturios pardavėjos ir valytoja. Prekės parduodamos mišriu būdu: yra savitarna ir per prekystalį. Veikia dvi kasos, „Perlo“ paslaugų terminalas, įrengtas rankinis taromatas depozito surinkimui. Lauke, prie pastato sienos, pastatytas kavos aparatas.

Direktorė tikisi, kad išlaidos statant, rengiant parduotuvę, turėtų atsipirkti mažiau nei per dešimtį metų.

Pažymėtina, kad visus darbus atliko tik Ukmergėje registruotos įmonės. Tad dėl to laimėjo tiek rajono biudžetas, tiek Vartotojų kooperatyvo partneriai.

Planuose – nauji darbai

Šiuo metu rajone yra 35 Vartotojų kooperatyvui priklausančios parduotuvės, iš jų mieste – devynios. Taip pat ir buvusi universalinė parduotuvė, restoranas „Vilkmergė“, UAB „Ukmergės duona“.

Paprašius RVK direktorės pasidalinti ateities planais, ji „Gimtajai žemei“ atskleidė, jog dabar rengiamasi Želvos parduotuvės plėtrai. „Šiuo metu jau baigiami projektavimo darbai, planuojame pastatyti 50 kvadratinių metrų priestatą“, – kalbėjo vadovė.

Negana to, dairomasi ir į aplinkinius rajonus: „Nuolat sekame nekilnojamojo turto portalų skelbimus, domimės, ar kas nenori nutraukti savo veiklą, tad mes įsigytume ar išsinuomotume patalpas. Taip tikimės pradėti prekybą ir artimiausiose savivaldybėse. Tiesa, ten, kur nėra Lietuvos vartotojų kooperatyvų sąjungos parduotuvių, kadangi nenorime būti jiems konkurentais.“

„Esame bendruomenės dalis“

Ne paslaptis, kad mažesniems prekybininkams sudėtinga konkuruoti su didžiaisiais prekybos tinklais. Tačiau ukmergiškiai sugeba ne tik išlaikyti pirkėjus, bet ir susirasti naujų, ne uždaryti, o steigti naujas parduotuves. A. Andrikonienė neslėpė, kad tai pavyksta dėl glaudaus prekybininkų ir vietos žmonių bendradarbiavimo. „Pardavėjos, ypač kaimo vietovėse, dažnai čia ir gyvena, todėl gerai pažįsta kiekvieną į parduotuvę ateinantį pirkėją. Tad žino jų norus, poreikius. Buvo net tokių atvejų, kai gyventojams susirgus koronavirusu ar priverstinai izoliavusis, pardavėjos pačios nešė jiems produktus ir palikdavo prie durų. Pasveikę žmonės ateidavo atsiskaityti“, – kalbėjo vadovė.

Ji teigė, kad Vartotojų kooperatyvas niekada neatsisako dalyvauti bendruomenių šventėse, paremti jų renginius. „Esame bendruomenės dalis ir norime ja likti“, – pabrėžė direktorė.

Be to, pasak jos, 2019 metais įregistravus UAB „Koops mažmena“, bendradarbiaujama su „Koops mažmena“ Kauno filialo komanda. „Tai – logistikos partneris, kuris apie 80 procentų prekių mūsų kooperatyvui pristato iš vienų sandėlių, išskirtinai turime savo importą, ženklus, ir turėdami tokių prekių pasiūlą, galime konkuruoti su didžiaisiais tinklais. Patys pirkėjai kartais pastebi, kad pas mus kai kurių produktų kainos yra 30-40 procentų mažesnės negu didžiosiose parduotuvėse“, – sakė A. Andrikonienė.

AUTORĖS nuotraukos

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • //// :
    Vergam svente! Seimininkai atvyko.
  • Nėrijius :
    Lauksiu kada asidaris želvoje Šeip gerai kat asidare kuo daugau duo gerau Nebus eiliu
  • Bumbekliams "komentatoriams" :
    Pastatyta nauja parduotuvė - blogai, jos iškaba - netinkama, standartai netinkami. Jums viskas negerai. Iš kokių džiunglių čia atsiradote?
  • Laima :
    Tikrai dvigubi standartai mieste viskas nauja o kaime seni saldikliai,kiauri saldytuvai. rankom surenkami apseilioti bambaliai ... kai užkratas nesiojamas covido...gėda
  • Ale matai :
    Vietoje simbolikos su vaivorykštės vėliava, geriau kabėtu riešutėliai.
  • Kuoka :
    ar reiks pišpasio?jei ne tai atvarau,pirksiu daug...
  • Uoka :
    Atėjo su kaukėm po to jau kaukių nebereik,tik pardavėjom, keista toj Lietuvoj dvigubi standartai

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas