Šviesa sklinda tik nuo gatvės lempų.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Parkas šviečia ir naktį, o aikštelė skendi tamsoje

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Skambinusi ukmergiškė piktinosi dėl tamsoje skendinčios automobilių stovėjimo aikštelės, esančios prie Ukmergės ligoninės.

„Dabar toks metas, kai anksti temsta ir vėlai švinta. Atvykus ryte ar vakare pas medikus, į procedūras ir transporto priemonę palikus minėtoje aikštelėje, iki gydymo įstaigos tenka eini apgraibomis. Gerai, jei automobilį pasistatai netoli gatvės, tai dar nuo degančių lempų šiek tiek šviesiau, o jei sustoji prie pat ligoninės, tai – visai tamsu. Anądien mačiau, kaip iš mašinos išlipo moteris su ramentais ir ilgai dairėsi, kaip jai nuklibinkščiuoti iki ligoninės durų. O jei lyja? Tuomet visai nežinai, kur koją statai. Šioje aikštelėje savo automobilius palieka ne tik ligoninės Konsultacijų poliklinikos pacientai, bet ir atvykstantys į Pirminės sveikatos priežiūros centrą…“ – savo pastebėjimais dalinosi moteris.

Ji stebėjosi, kodėl rekonstruojant gydymo įstaigos teritoriją nebuvo pasirūpinta minėtosios aikštelės apšvietimu. Ukmergiškė prisiminė, jog prieš keletą metų buvo žadama, kad po rekonstrukcijos bus apšviestas ne tik parkas, esantis už ligoninės, bet ir automobilių aikštelė. Ją neva net ketinta praplėsti. „Dabar nuo vakaro visą naktį parkas šviečia, o prie pat ligoninės – tamsu“, – kalbėjo skaitytoja.

Į šį klausimą atsakė rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas. Jis sakė, kad pats vakare pravažiavo pro šią aikštelę ir įsitikino, kad ten tikrai tamsu.

„Taip neturėtų būti, – ukmergiškei pritarė administracijos direktorius. – Kitų metų rajono biudžete planuojame skirti lėšų apšvietimo šioje automobilių stovėjimo aikštelėje įrengimui. Pasidomėjau, kodėl ši problema nebuvo išspręsta anksčiau. Pasirodo, kai buvo vykdomas prie ligoninės esančios teritorijos sutvarkymo projektas, gydymo įstaigos vadovas ne kartą prašė pasirūpinti aikštelės apšvietimu. Deja, projekto užsakovas – savivaldybė – susidūrė su biurokratiniais apribojimais, neleidžiančiais tvarkyti teritorijų kompleksiškai. Parkas ir teritorija šalia ligoninės buvo tvarkomi pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 07.1.1-CPVA-R-905 priemonę „Miestų kompleksinė plėtra“. Vadovaujantis šios priemonės projektų finansavimo sąlygų aprašu, finansavimas skiriamas viešųjų erdvių infrastruktūros atnaujinimui, poilsio, laisvalaikio zonų įrengimui ar esamų sutvarkymui, infrastruktūros atnaujinimui, pritaikymui tikslinės teritorijos gyvenamųjų vietovių bendruomenių poreikiams. Pirminiame šio projekto rengimo etape buvo planuota sutvarkant apimti visą teritoriją, taip pat ir minėtą automobilių stovėjimo aikštelę. Tačiau Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA) tam nepritarė, paaiškinusi, esą automobilių stovėjimo aikštele naudojasi gyventojai, atvykstantys į Ukmergės ligoninę ar Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centrą, o ne norintys pasivaikščioti sukurtomis viešosiomis erdvėmis. Su tokiais CPVA paaiškinimais ir sprendimais, kurie atrodo tikrai nesuprantami, nelogiški ar net absurdiški, esame jau susidūrę ne kartą.“

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Rūta :
    Nuotraukoje net neatrodo kad būtų labai tamsu,šviečia gatvė, pastatai.. Žmonės jau išsidirbinėja, nežino ko nori
  • Gintas :
    Miškų g., už kooperatyvo parduotuvės irgi labai tamsu, nors į akį durk, o juk yra apšvietimo stulpai, bet kodėl jie nedega?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas