Ukmergės „Šilo“ progimnazija.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Ukmergėje situacija prasčiausia

Nijolė STUNDŽIENĖ

Pasibaigus šiek tiek prailgintoms mokinių rudens atostogoms, trečiadienį vaikai vėl susirinko į mokyklas. Tačiau dėl rajone išaugusio sergamumo kai kurios Ukmergės švietimo įstaigos nusprendė šią savaitę dirbti nuotoliniu būdu.

 

Dirbo nuotoliniu būdu

Rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas informavo, jog prieš atostogas mokiniams buvo išdalinti serologiniai testai ir prieš grįždami į mokyklą jie turėjo patys testuotis. Kadangi rajone išaugo sergamumas, padaugėjo ir koronavirusu sergančių vaikų, mokinių, švietimo įstaigų darbuotojų.

Dėl to buvo nuspręsta, kad nuo lapkričio 10 iki 12 dienos nuotoliniu būdu mokysis Dukstynos ir Užupio pagrindinių mokyklų 5–10 klasių mokiniai ir „Šilo“ progimnazijos 5–8 klasės.

Meno mokykla taip pat grupines pamokas, išskyrus individualias, šiomis dienomis organizavo per nuotolį. Panašiu būdu vyko ir Sporto mokyklos pradinio rengimo grupių treniruotės.

Pasak V. Kalino, nuo lapkričio 15 dienos, pirmadienio, minėtųjų mokyklų mokiniai, jei nesusirgs ir jiems nereikės izoliuotis, grįš prie įprastų kontaktinių pamokų mokyklose. Kaip bus ateityje, priklausys nuo sergamumo rodiklių.

Skyriaus vedėjas, minėdamas ligos židinius, sakė, kad šiuo metu serga 8 Antano Smetonos gimnazijos mokiniai, bet jie pastaruoju metu mokykloje nebuvo, neturėjo kontakto su bendramoksliais.

Serga ir vaikai, ir darbuotojai

Nerimą, anot V. Kalino, kelia ir išaugęs sergamumas ikimokyklinėse įstaigose. Jei iki šiol lopšeliuose-darželiuose buvo registruojami pavieniai atvejai, tai dabar užsikrėtimų padaugėjo. Keletas naujų koronaviruso atvejų nustatyta lopšeliuose-darželiuose „Buratinas“, „Nykštukas“, sergančių vaikų yra „Šilelyje“, „Žiogelyje“, „Saulutėje“, „Vaikystėje“, taip pat „Šilo“ progimnazijos bei Vidiškių pagrindinės mokyklos priešmokyklinėse grupėse.

Serga ir švietimo įstaigų darbuotojai. „Dabar ligos židiniai yra „Ryto“ specialiojoje mokykloje, lopšelyje-darželyje „Saulutė“ bei Technologijų ir verslo mokykloje“.

Nuo rugsėjo 1 dienos, pasak Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo, lopšeliuose-darželiuose susirgo 42 vaikai, mokyklose – 385 mokiniai, taip pat koronavirusu persirgo 113 švietimo įstaigų darbuotojų.

V. Kalino nuomone, mokyklose susirgusiųjų rodiklis didesnis dėl to, kad vykdomi savikontrolės testai, kurių pagalba greičiau pavyksta nustatyti užsikrėtimus. Ikimokyklinėse įstaigose susirgimų nustatoma mažiau, nes susirgus vaikui tėvai jų tiesiog neveda į lopšelius-darželius, kai kurie lieka namuose ir net nesikreipia į gydytojus.

Per 200 naujų užsikrėtimų

Oficialios statistikos portalo lapkričio 12 dienos duomenimis, pastarąją savaitę Lietuvoje koronaviruso pandemijos pagreitis sumažėjo 5,2 proc., 100 tūkst. gyventojų teko 1 305,9 nauji susirgimo atvejai. Tačiau Ukmergėje padėtis išlieka prasčiausia. Mūsų savivaldybėje 100 tūkst. gyventojų teko 1 951,5 sergantieji.

Lapkričio 11-ąją rajone nustatyta 60 naujų užsikrėtimo atvejų. Šią savaitę, per keturias dienas, COVID-19 liga susirgo 210 ukmergiškių. Pandemijos pagreitis padidėjo 6,7 proc.

Ukmergėje šiuo metu sirgo 563 ukmergiškiai. Iš viso koronavirusu užsikrėtė 5 727 rajono gyventojai, mirė 113 žmonių.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Cirkas :
    Uzsakysiu straiosni,parasys kad geriausia situacija Ukmergeje.klounai. viska uz pinigus galimai parasytu...
  • Giedrius :
    Zurnaliugos nebemeluokit jau atsibodot su situo melu klaunai jus........

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas