Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Tamsu, o gatvių apšvietimas neįjungtas

Nijolė STUNDŽIENĖ

„Labai norėčiau sužinoti, kas atsakingas už miesto gatvių apšvietimą, ir kodėl, kai jau sutemsta, lempos dar neįjungiamos? Šią savaitę, apie 18.20 valandą, automobiliu grįždamas iš darbo Vytauto gatvės pėsčiųjų perėjoje vos nepartrenkiau per kelią ėjusio žmogaus. Gatvių lempos dar nešvietė, nors buvo jau gana tamsu, be to, lijo ir tai kur kas labiau blogino matomumą. Tokiu metu automobilių srautas yra didelis, iš priekio atvažiuojančios automašinos tamsoje stipriai akina, todėl esant tokioms oro sąlygoms pamatyti į perėją žengiantį pėsčiąjį beveik neįmanoma. Apmaudu, kai taip aplaidžiai žiūrima į saugų eismą mūsų mieste“, – esama situacija piktinosi elektroninį laišką redakcijai atsiuntęs ukmergiškis.

Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė informavo, kad šią savaitę gatvių apšvietimo įsijungimo laikas ankstinamas, šiuos darbus atlieka UAB „Ukmergės versmė“.

„Net ir apšviestose gatvėse rudenį pėstieji yra sunkiai pastebimi, ypač, jeigu žmonės neturi atšvaitų. Tokiu atveju neapšviestu keliu einančius pėsčiuosius vairuotojai pastebi likus tik apie 20-30 metrų iki jų. Šio atstumo nepakanka saugiam automobilio sustabdymui. Priklausomai nuo greičio, transporto priemonės stabdymo kelias gali būti net kelis kartus ilgesnis už matomo kelio ruožo ilgį. Su atšvaitu einantį pėsčiąjį vairuotojas, įjungęs trumpąsias šviesas, pastebi iš 140 metrų, o įjungęs ilgąsias – iš 300 metrų atstumo. Šiuo atveju vairuotojui pakanka saugiai sumažinti važiavimo greitį ar sustabdyti transporto priemonę. Pėstieji turi naudoti atšvaitus ne dėl to, kad to reikalauja Kelių eismo taisyklės, bet dėl savo pačių saugumo“, – kalbėjo miesto seniūnas, tikėdamasis žmonių sąmoningumo.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas