Naujausi, Nuomonių telefonas

„Kaip pensininkas užlips laiptais, jei užsimanys pasikalbėti su meru?..“

Nijolė STUNDŽIENĖ

Ukmergiškis, „Gimtosios žemės“ laikraštyje perskaitęs apie ketinimus rekonstruoti savivaldybės administracijos pastatą, stebėjosi, kad rajono vadovai – meras, administracijos direktorius, jų pavaduotojai, sekretorės, įsikurs pastogėje. „Matyt, nusprendę sau kabinetus įsirengti viršutiniame aukšte, tikisi taip pasislėpti nuo gyventojų, kad niekas neužeitų, be reikalo netrukdytų? Mano nuomone, valdžia turi sėdėti pirmame aukšte, kad žmonės visada galėtų pas juos užsukti, pasikalbėti. Kur tai matyta įsikurti palėpėje? Kaip pensininkas užlips laiptais, jei užsimanys pasikalbėti su meru?“ – savo pastebėjimais dalijosi laikraščio skaitytojas. Jis norėjo, kad kas nors pakomentuotų, kodėl buvo nuspręsta savivaldybės vadovų kabinetus įrengti pastato pastogėje.

Į šį skaitytojo klausimą atsakė rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Zimblienė. Ji paaiškino, kad savivaldybės pastatą planuojama rekonstruoti siekiant įveikti opias administracinių pastatų, patalpų išsibarstymo mieste bei racionalaus jų panaudojimo problemas.

„Kas ir kur po pastato rekonstrukcijos turės savo darbo kabinetus, konkrečiai dar nenuspręsta. Tačiau neatsisakome pagrindinės minties – pirmuosiuose aukštuose įkurti tuos skyrius, kurie daugiausiai ir betarpiškai dirba su gyventojais ir kurių lankymasis pastate yra žymiai dažnesnis nei pas savivaldybės vadovus. O pastarųjų darbotvarkės, kaip žinia, yra labai užimtos – vyksta pasitarimai ne tik su administracijos darbuotojais, bet ir su Prezidentūra, Vyriausybe, ministerijomis ir kt. valstybinėmis institucijomis, o kur dar darbas su dokumentais, dalyvavimas Tarybos bei jai priklausančių komitetų ar komisijų posėdžiuose, susitikimai su savivaldybei pavaldžių įstaigų vadovais, seniūnijų seniūnais, verslo atstovais ir kt., rajono įmonių lankymas, dalyvavimas šventiniuose renginiuose, kurių kartais būna net po kelis vienu metu ir pan. Savivaldybės vadovai turi tam tikras gyventojų priėmimo valandas, į kurias žmonės iš anksto registruojasi, susitaria dėl vizito, antraip, atėję „čia ir dabar“, gali tiesiog jų nerasti vietoje. Niekas nuo nieko niekur nesislapsto, kiekvienas gyventojas yra laukiamas, galimybės patekti pas savivaldybės vadovus visiems yra vienodos, nepriklausomai nuo jų darbo kabineto vietos. Galimybių susitikti su vadovais neturėtų sumažėti ir po pastato rekonstrukcijos“, – teigė D. Zimblienė. Ji taip pat pridūrė, jog po rekonstrukcijos savivaldybės pastatas bus pritaikytas ir žmonėms su negalia. Jie galės patekti į visus skyrius, į visas patalpas, keturis pastato aukštus jungs modernus liftas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Losrita :
    Lifta pastatys ......per 4...5metus )))
  • //// :
    Vergams mero prireike?
  • Xexe :
    Ant savivaldybės durų kabės lentelė su užrašu: Mero prašome nežadinti - meras dirba.🎃🎃🎃🎃
  • Xexe :
    Tai gi visvien savivaldybė užrakinta - niekur lipti neteks,atsitrenkus nosimi į užrakintas duris,teks apsisukti ir pėdint iš kur atėjęs.🎃🎃🎃🎃
  • Pilietis :
    Antraštės atsakymas: Ponas meras nulips į apačią :D

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas