Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Norite mėgautis saule ištisus metus savo terasoje? Štai keletas patarimų, kuriuos turi žinoti kiekvienas

Norintiems patogaus namo ar sodybos, lauko terasa yra geras pasirinkimas. Įrengti terasą gali būti ne taip sunku, tačiau kai kurių klaidų galite išvengti patys. Padedant profesionalams, statant terasas-greičiau ir patikimiau, tačiau siekiant finansinių paskatų ar pasigaminus terasas, pateiksime keletą patarimų, ko ieškoti ir ko vengti. Priešingu atveju terasa sukels daugiau rūpesčių nei džiaugsmo.

Pasirinkite saulėtą terasos vietą, tuomet terasoje bus šilta ir jauku praleisti net ir žiemos vakarus

Paprastai terasa įrengiama saulėtoje vietoje, o šviesa būna maloni ištisus metus, o jūs galite mėgautis šiluma. Taigi, jei nusprendėte įrengti terasą šiaurinėje pastato pusėje, galite tikėtis mažai saulės šilumos. Dėl tokio sprendimo į jūsų terasą pateks mažai saulės spindulių, o terasoje jausis tamsu dėl nepakankamo apšvietimo. Žinoma, kai kurie žmonės to ir nori, arba įgyvendindamas tam tikrus projektus architektas sąmoningai suprojektuoja terasą šiaurinėje namo pusėje. Tačiau, jei nėra tokio noro, geriausia tokioje vietoje nestatyti lauko terasos. Beveik visos terasos yra padarytos iš medžio arba su juos susijusiomis medžiagomis. Mediena iš esmės suteikia erdvei jaukumo, o natūralūs medžio atspalviai tinka prie pačių įvairiausių stilių baldų, audinių, dekoravimo elementų, prie medžio ypač tinka terasose dažnai pastatomi įvairiausi augalai. Tačiau faktas, kad terasai reikalinga mediena, dar nereiškia, kad galima pirkti bet kokį medį ir pradėti terasos statybas.

Geriausias pastato panaudojimo būdas – specialios terasinės medienos arba itin patvarios kompozicinės terasinės lentos, kurios terasai žada ilgaamžiškumą

Pastarasis pagamintas iš medžio drožlių ir specialių kompozitinių medžiagų mišinio, kuris ne tik gražiai atrodo, bet ir yra atsparesnis išorės poveikiui bei mechaniniams pažeidimams, nei bet kuri kita medžiaga. Taip, terasos paklotų kaina yra didesnė nei įprastų medinių lentų, ar net paruoštos naudoti lauko terasos medienos, tačiau įvertinus tai, kiek ilgai šie gaminiai gali jums tarnauti ir tai, kad jiems retai reikia ypatingos priežiūros, tikrai verta investuoti į šios medžiagos ilgaamžiškumą. Be to, kompozicinės terasos plokštės būna įvairių spalvų ir atspalvių, todėl jas nesunkiai pritaikysite prie bet kokio pasirinkto stiliaus ar dizaino sprendimo. Kiekvienai medžio rūšiai yra tinkamos vis kitokios medžiagos, todėl priklausomai nuo medienos rūšies, pasirinkite atitinkamas priemones, kurios neįsigertų į medį. Į tai neatsižvelgus, lakuoti ar dažyti terasos lenteles turėsite pakartotinai arba praėjus gana trumpam laikui. Toks tvirtinimo būdas kaip vinys, terasų statybose nenaudojamas. Nebent tai – visiškai primityvi terasa. Tačiau šiuolaikiškos bei pastatytos pagal visas taisykles terasos yra tvirtinamos po lentomis, specialiais tvirtinimo, sujungimo elementais. Iš pirmo žvilgsnio lyg paprastai sudėtos lentos, terasą iš tiesų padaro tvirtą. Todėl, jeigu Jums rūpi lauko terasos išvaizda, netvirtinkite lentų bet kaip. Rinkitės terasų statybai pritvirtintas detales, o terasas iš lauko terasos iš terasustatyba.lt.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas