Visi savivaldybės darbuotojai dirbs administraciniame pastate ir buvusio muziejaus patalpose.

Aktualijos, Naujausi

Rekonstruos savivaldybės pastatą, seniūnijos kelsis į mokyklas, kultūros centrus

Genovaitė KAZIELIENĖ

Kitą savaitę vyksiančiame posėdyje Savivaldybės tarybai tvirtinti bus pateiktas sprendimo projektas „Dėl Ukmergės rajone esančių visuomeninių pastatų ir patalpų efektyvaus panaudojimo veiksmų 2021–2027 m. plano patvirtinimo“. Dokumente įvardyti visi savivaldybės valdomi pastatai ir patalpos, kokia jų esama būklė ir numatomos tolesnės perspektyvos.

 

Išvadas pateikė darbo grupė

Savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas „Gimtajai žemei“ sakė, kad rajone yra daug neefektyviai naudojamo ir apleisto nekilnojamojo turto, kuriuo disponuoja savivaldybė. „Mero potvarkiu buvo sudaryta darbo grupė rajone esančių visuomeninių pastatų ir patalpų panaudojimo klausimui išnagrinėti. Ji analizavo esamą situaciją ir pateikė išvadas, kuriomis vadovaujantis ir paruoštas šis sprendimo projektas“, – paaiškino administracijos vadovas.

Darbo grupės išvadose nurodoma, kad pastatus, kurie yra pakankamai geros būklės, bet šiuo metu nenaudojami, galima renovuoti ir pritaikyti teikti šiuo metu trūkstamoms paslaugoms, tokioms kaip geriatrija, jaunimo laisvalaikio erdvės, krizių centro patalpos, socialinių būstų plėtra. Tinkamus privatizuoti pastatus parduoti viešajame aukcione. Avarinės būklės pastatus dažniausiai reikėtų nugriauti, nes jų eksploatavimas būtų neefektyvus, o sklypus, kuriuose yra šis turtas, galima parduoti arba pritaikyti naujų savivaldybės pastatų statybai.

Didžiausias darbas – savivaldybės administracinio pastato ir muziejaus rekonstrukcija

Vienas didžiausių darbų, numatytų minėtajame plane – savivaldybės administracijos ir buvusio muziejaus pastatų rekonstrukcija. Dar vasario mėnesį visuomenei buvo pristatyti kapitalinio remonto projektiniai pasiūlymai, kuriuos parengė Vilniuje įsikūrusi restauravimo ir projektavimo uždaroji akcinė bendrovė „Monresta“.

D. Varnas teigė, kad šiuo metu jau yra parengta dalis techninio projekto, tikimasi, jog visiškai jis bus baigtas šių metų pabaigoje–kitų pradžioje.

Pagal numatytą projektą, administracinio pastato pastogėje bus įrengtos mero, administracijos direktoriaus, jų pavaduotojų, sekretorės darbo vietos, posėdžių salė.

Į buvusio muziejaus patalpas bus perkelta dabar Vytauto g. 88 įsikūrusi Ukmergės miesto seniūnija ir savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus Rinkliavų poskyris, kuris šios savaitės pradžioje iš Kauno g. 16 perkeltas į miesto seniūniją.

Vytauto g. 39 esančiame pastate, savivaldybei priklausančiose patalpose, šiuo metu dirba Personalo, civilinės metrikacijos ir dokumentų valdymo skyrius, Pivonijos seniūnija, taip pat čia rinkėjus priima Seimo narys.

Personalo, civilinės metrikacijos ir dokumentų valdymo skyrius bei Pivonijos seniūnija taip pat bus perkelti į buvusį muziejų, o Seimo nariui patalpos bus skirtos administraciniame pastate.

Iš Kauno g. 2 bus atkeltas Švietimo, kultūros ir sporto skyrius.

Savivaldybės administracijos ir buvusio muziejaus pastatus turėtų sujungti stiklinis tiltelis.

D. Varnas kalbėjo, kad baigus rengti ir patvirtinus techninį projektą, bus pradėta ieškoti finansavimo šaltinių. Tai būtų savivaldybės gautos lėšos už parduotus pastatus, valstybės biudžeto, Europos Sąjungos paramos lėšos. Tuomet prasidėtų darbai.

Direktorius nesiėmė tiksliai prognozuoti, kada šis projektas bus baigtas, tačiau svarstė, kad jei nekiltų didelių trikdžių, galbūt visus darbus pavyktų atlikti iki 2024-ųjų.

Pradiniais skaičiavimais, projektas turėjo atsieiti apie du milijonus eurų, tačiau, anot D. Varno, kai viskas taip brangsta, vargu ar bus sutilpta į tokį biudžetą.

Pertvarkos kaimo seniūnijose

Nemažai pertvarkų numatoma ir kaimo seniūnijose – Pabaisko, Želvos, Šešuolių seniūnijose bus atsisakoma administracinių pastatų. Juos renovavus, tikimasi parduoti. „Įstaigos bus perkeltos į tokias patalpas, kur sutilptų seniūnijų, kultūros darbuotojai, bendruomenės“, – pasakojo direktorius. Beje, keliuose administraciniuose pastatuose buvo patalpų, priklausiusių Lietuvos paštui, jos visos išpirktos, tad dabar priklauso savivaldybei.

Numatoma Želvos seniūniją perkelti į kultūros namų pastatą, kur ir dabar dirba Kultūros centro, V. Šlaito viešosios bibliotekos darbuotojai, įsikūrusi Želvos bendruomenė. Kultūros namų pastate bus ir Pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) ambulatorija.

Pabaisko seniūnija bus iškelta į mokyklą, o administraciniame pastate įrengti socialiniai būstai. Buvusio vaikų darželio patalpose Antakalnio III kaime pirmame aukšte veikia bendruomenė, antrame aukšte numatoma taip pat rengti socialinius būstus.

Siesikų miestelyje, Nepriklausomybės g. 3 esančiame pastate, kuriame veikia PSPC ambulatorija bei vaistinė, yra ir trys socialiniai būstai, vienas privataus asmens butas. Planuojama ambulatoriją iškelti į seniūnijos administracinį pastatą, atsilaisvinusiose patalpose ateityje įrengti daugiau socialinių būstų.

Kultūros namus numatoma įtraukti į parduodamų objektų sąrašą, o dabar čia dirbančius Kultūros centro ir V. Šlaito viešosios bibliotekos darbuotojus perkelti į gimnazijos pastatą.

Prie gimnazijos bendrabučio bus įrengta Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba.

Šešuolių seniūnijoje, Liaušių kaime esančius kultūros namus planuojama renovuoti, po to čia perkelti seniūnijos darbuotojus. Bus svarstoma, ar administracinį pastatą įtraukti į parduodamų objektų sąrašą, ar jame įrengti socialinius būstus.

Šešuoliuose esančius kultūros namus, taip pat gydymo paskirties patalpas, kurios atsilaisvins pradėjus veikti mobiliam Pirminės sveikatos priežiūros centro punktui, siūloma įtraukti į parduodamų objektų sąrašą.

Veprių kultūros namus taip pat numatoma parduoti, o Kultūros centro darbuotojus iškelti į dabartines pašto-taupomojo banko patalpas, esančias Pergalės g. 1. Bus privatizuojami ir Kultuvėnuose esantys kultūros namai-kontora.

Žemaitkiemio seniūnijos darbuotojus planuojama iškelti į mokyklos patalpas, o administracinį pastatą parduoti arba čia įrengti socialinį būstą. Tačiau seniūnė siūlo šį pastatą išlaikyti seniūnijai ir perkelti visas kitas įstaigas, nes mokyklos pastato išlaikymas yra labai brangus (šildomas tik elektra).

Žemaitkiemio miestelyje esančią ambulatoriją, pradėjus veikti mobiliam punktui, numatoma įtraukti į parduodamų objektų sąrašą arba patalpose įrengti socialinį būstą.

Vidiškių seniūnijoje, Šventupės kaime esančio pastato dalyje veikia vaikų darželis. Jį planuojama perkelti į Vidiškių pagrindinę mokyklą, o pastatą įtraukti į parduodamų objektų sąrašą.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • XXXX :
    pilnatis ... kledesiai ...
  • Nu jo :
    Vieną sneka kitą daro

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas