Susitikimo metu su svečiais ir savivaldybės administracijos atstovais.

„Ateitį kuria patirtis ir jaunystė“, Jaunimas, Naujausi

Svečiavosi partneriai

Jurgita EDLINSKIENĖ

Projekto koordinatorė

Spalio 4–8 dienomis pagal Erasmus+ mokyklų mainų partnerysčių programą „Energy Efficient Houses“ (2020-1-TR01-KA229-094495_2) Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje lankėsi Graikijos, Turkijos ir Bulgarijos šalių atstovai. Atvykusius svečius pasveikino mokyklos direktorius Jonas Cesevičius, direktoriaus pavaduotojas ugdymui Rimantas Jankūnas, gimnazijos skyriaus vedėja Jolanta Balčiūnaitė.

Partneriai apžiūrėjo mūsų mokyklą, susipažino su dalyko bei profesijos mokytojais, sužinojo, kokias specialybes galima įgyti. Vėliau susitiko su savivaldybės atstovais: administracijos direktoriumi Dariumi Varnu, mero pavaduotoja Agne Balčiūniene bei kitais. Jie supažindino svečius su atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimu Ukmergės rajone, pristatė jau atliktus projektus, palygino atsinaujinančių energijos šaltinių panaudojimą partnerių šalyse.

Visą savaitę Technologijų ir verslo mokykloje vyko įvairios veiklos. Projekto partneriai bei mokyklos bendruomenės atstovai dalyvavo „Kahoot“ žaidime, kurį paruošė Aušra Cesevičienė, klausė Dovilijaus Serapino paskaitos apie ekologiško namo ypatumus, susipažino su naujausiomis ekologinėmis pastato šildymo medžiagomis, modernia saulės energijos šildymo sistema, mokėsi statyti makaronų tiltus.

Mokytojai Arūnas Stankevičius bei Jūratė Kvietkauskienė pristatė Žaliąją klasę, kuri yra pastatyta naudojant ekologines statybines medžiagas ir šildoma saulės energija. Klasėje svečiai bei mokyklos bendruomenės atstovai gamino vėjo malūnėlius ir naudodami „Corel Draw“ programą kūrė plakatus apie atsinaujinančius energijos šaltinius bei jų panaudojimą. Projekto dalyviai, apsilankę Ukmergės senamiestyje ir atlikę interaktyvias užduotis, plačiau susipažino su vis gražėjančiu mūsų miestu. Vėliau nuvykę į prezidento Antano Smetonos rezidenciją Užulėnyje klausėsi pasakojimo apie dvaro istoriją, vaišinosi lietuviškais patiekalais.

Svečiai bei mokyklos atstovai, nuvažiavę į Ignalinos atominę elektrinę, susipažino su atominės elektrinės eksploatavimo proceso nutraukimu, diskutavo apie gamtos taršos prevenciją, apie radioaktyvių atliekų tvarkymą. Taip pat visi dalyvavo edukacinėje programoje Vilniaus energijos ir technikos muziejuje. Savo autentika ir grožiu svečius labai sužavėjo istorinės Lietuvos sostinės Kernavė ir Trakai. Atsisveikindami projekto partneriai linkėjo saugoti ir puoselėti mūsų šalies gamtą ir jos turtus.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas