Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Apskaitos bendrovės atstovas – ne įmonės vadovo draugas, bet savo srities žinovas

Tikriausiai tėvai ar seneliai dar prisimena tuos laikus, kai, atlyginimo dieną, prie buhalterio kabineto durų nutįsdavo nemenka darbuotojų, laukiančio savo uždirbtų pinigų, eilutė. Šiandien viskas gerokai pasikeitę. Ir ne tik dėl to, jog visas pandeminis „reikalas“ neleistų didesnei žmonių grupei mažoje patalpoje būriuotis. Atlyginimai pervedami į banko sąskaitas, o, sumąsčius vieną ar kitą klausimą aptarti su buhalteriu, šio įmonėje galite tiesiog nerasti. Ne, buhalterija anaiptol savo aktualumo neprarado ir jokie kompiuterio neperėmė šio specialisto pareigų. Vis dažniau UAB apskaita (beje, kaip ir kitiems juridiniams veiklos tipams priskiriamų įmonių) tvarkoma ne pastoviai įmonėje dirbančio etatinio buhalterio, o specializuotų apskaitos bendrovių.

Sprendimas, kurį variantą rinktis, priklauso nuo įvairių veiksnių, pavyzdžiui, apskaitos apimties ir tai, kas buvo geriausia jūsų kolegos, kito įmonės savininko situacijoje, nereiškia, jog tik ir jūsų UAB‘ui. Visų pirma raginame atsisakyti stereotipų, susijusių su buhalterio darbo ir šią sritį pradėti vertinti objektyviai.

Natūralu, jog žmogus, su kuriuo dirbate 5 dienas per savaitę, ilgainiui tampa ne tik pavaldiniu ar kolega, bet draugu ar net kone šeimos nariu. Kai kurie verslininkai, galbūt prisižiūrėję per daug filmų, tikisi, jog toks buhalteris-draugas „užsimerks“ prieš bandymus „prasukti“ kažką nelegalaus ar tiesiog taps sąjungininku, kuriam galėsite patikėti visas paslaptis. Iš tiesų visi buhalteriai privalo dirbti vadovaudamiesi konfidencialumo ir sąžiningumo principais, tad tokie „žaidimai“ gerokai prasilenkia su profesiniais standartiniais. Apskaitos paslaugas teikiančių buhalterių darbas yra griežtas kontroliuojamas, taip išvengiant įvairių nemalonių situacijų.

Įmonės buhalteris neretai perima ir daugiau pareigų, formaliai neįeinančių į jo darbines funkcijas. Pagalvokite, ar tikrai norite, jog kitas žmogus turėtų prieigą prie jūsų įmonės sąskaitų bei atlikinėtų pavedimus. Apskaitos paslaugas teikiančių įmonių galimybės pasibaigia ties mokėjimo pavedimų ruošiniais. Šiuos tvirtinti gali tik įmonės vadovas ar jo įgaliotas asmuo.

Taip, etatinis buhalteris, kasdien būdamas įmonėje bei įsijausdamas į šios gyvenimo aktualijas, tikėtina, geriau pažįsta šios individualius niuansus bei tampa kompanijos nariu. Tačiau buhalterijos įmonių patirtis, kaupiama dirbant su skirtingomis įmonėmis – itin didelė vertybė tais atvejais, kai susiduriama su įvairaus pobūdžio problemomis bei neaiškumais. 

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas