Kultūra, Naujausi

„Nepatogus kinas“ atvyko į Vlado Šlaito viešąją biblioteką

15-asis tarptautinis dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“ šį rudenį vėl keliaus per Lietuvos miestus ir miestelius. Spalio 14–31 d. visus festivalio filmus gali nemokamai žiūrėti Vlado Šlaito viešosios bibliotekos lankytojai.

„Nepatogus kinas” kasmet atrenka ryškiausius dokumentinius filmus iš svarbiausių kino festivalių ir būtų gaila, jei juos galėtų pamatyti tik didžiųjų miestų žiūrovai. Tad siekdami, kad filmai būtų prieinami kuo platesniam žiūrovų ratui, praėjusiais metais ne tik atvėrėme šiemet ir vėl veiksiančią virtualią kino salę www.nepatoguskinas.lt, bet ir žengėme kitą didžiulį žingsnį dėl tų žiūrovų, kurie turi mažiau technologinių galimybių – užmezgėme ryšius su šalies bibliotekomis, kuriose sudarėme sąlygas bibliotekų lankytojams žiūrėti filmus. Tad šį spalį visa nepatogių filmų programa bus prieinama net 190-yje šalies bibliotekų“, – pasakoja „Nepatogaus kino“ vadovas Gediminas Andriukaitis.

„Nepatogus kinas“ šiemet žiūrovams pasiūlys beveik 50 filmų – nuo dokumentinių trilerių iki jautrių asmeninių istorijų. Pagrindinėje konkursinėje festivalio programoje varžysis 8 filmai, tarp jų – ir lietuvių režisieriaus darbas. Specialiosios programos „Radikal(i)ai“ kūriniai kalbės apie radikalių pokyčių reikalaujančius radikalius laikus ir klaus, ką 2021-aisiais apskritai reiškia žodis „radikalu“? „Tikrovės muzikos“ programos muzikiniai filmai padės išgirsti tai, ko dar nesame girdėję, o „Aukštos įtampos“ programos istorijos niekuo nenusileis Holivudui, išskyrus vieną skirtumą – čia viskas bus tikra.

Programos „Kasdienybės superherojai“ veikėjai nedemonstruos antgamtinių galių keičiant pasaulį – jie kasdien nuosekliai ir kryptingai veikia kilnesnių tikslų vardan. Programa „Mes esame visur“ atskleis tikras skaudžias ir laimingas šalia mūsų gyvenančių LGBTQ+ bendruomenės žmonių istorijas. „Filmai už gamtą“ kels klausimus apie taršos problemas ir kvies dialogui apie tai, ar žmogaus vartojimas ir jo išlikimas yra suderinami. Dokumentinio serialo „Sienos“ istorijos papasakos apie Europą supančias ar ją skaldančias sienas bei jų paribiuose atsidūrusius herojus. Na, o kasmetinėje programoje „Filmai, padedantys augti“ vaikai ir jaunimas atras būtent jiems skirtų šmaikščių, įkvepiančių, pasaulį keičiančių ir kartais nepatogių, bet tikrų istorijų.

Visus „Nepatogaus kino“ programos filmus bus galima žiūrėti bibliotekos darbo metu, o prisijungimą prie virtualios kino salės galima gauti iš bibliotekos darbuotojo. Laiką filmų peržiūrai galima rezervuoti el. paštu aptarnavimas@ukmergesvb.lt.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas