Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Mūsų mieste pagalbos ranką neįgaliesiems ištiesė net 738 žmonės

Nijolė STUNDŽIENĖ

Savaitgalį vykusioje „Maisto banko“ akcijoje šalies gyventojai nepasiturintiems paaukojo daugiau nei 216 tūkstančių vienetų ilgiau negendančių maisto produktų. Juos rinko nevyriausybinės organizacijos, kurioms talkino 4 933 savanoriai iš 69 skirtingų Lietuvos miestų bei miestelių. Tarp jų buvo ir ukmergiškiai – dvi neįgaliuosius globojančios organizacijos, tai – Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga ir Ukmergės rajono neįgaliųjų draugija.

Akciją organizuojančio labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ komunikacijos vadovė Miglė Petronytė „Gimtajai žemei“ sakė, kad spalio 8–9 dienomis Ukmergės parduotuvėse buvo surinkta 2 078 vienetai maisto produktų. Mūsų mieste pagalbos ranką neįgaliesiems ištiesė net 738 žmonės. Vidutinė vieno aukojamo krepšelio vertė Ukmergėje buvo 2,63 Eur. Akcijoje dalyvavusioms Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos ir Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos nariams talkino 49 savanoriai.

„Įprastai paramą maistu išdalinti prašome per tris mėnesius. Kadangi dėl sumažėjusio prekybos centrų lankytojų skaičiaus paramos buvo surinkta mažiau, tikėtina, jog ji ir bus išdalinta greičiau“, – teigė M. Petronytė.

Jos nuomone, organizacijų, dalyvaujančių „Maisto banko“ akcijoje, sumažėjimas susijęs su pandemija. Dažniausiai nepavyksta surinkti savanorių, žmonės bijo užsikrėsti koronavirusu, yra sumažėjusios ir visuomeninių organizacijų veiklos apimtys.

Organizatoriai neslepia, kad lyginant su pavasarį vykusia akcija, rudeninės rinkliavos rezultatas yra menkesnis. „Dar prieš renginį girdėjome prekybininkų žinutes apie stipriai sumažėjusius pirkėjų srautus, o savaitgalį tuo įsitikino ir mūsų savanoriai, – sakė „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius. – Nepaisant to, labai džiaugiamės, kad esant sudėtingoms pandeminėms sąlygoms akcija įvyko, esame labai dėkingi kiekvienam žmogui“.

Nors daugiausiai maisto produktų surinkta penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, tačiau didžiausia vidutinė vieno paaukoto krepšelio vertė buvo Žiežmariuose – 4,21 euro, taip pat Pasvalyje – 3,49 euro ir Druskininkuose – 3,49 euro. Lyginant paaukoto maisto kiekius, po didžiųjų miestų rikiuojasi jau ne vienerius metus savo dosnumą demonstruojantys Kėdainiai, kuriuose paaukota 5 173 vienetai ilgo galiojimo maisto produktų, Utena, kurioje paaukota 4 911 vienetų ir Marijampolė, joje paaukota 4 491 vienetas maisto produktų.

Kaip ir kasmet, daugiausiai žmonės pirko makaronų, įvairių kruopų, cukraus ir aliejaus. Pirkėjai ir toliau aukoja formuodami krepšelius, kuriuos vidutiniškai sudaro trys ar keturi maisto produktai.

Nespėjusius sudalyvauti akcijoje jos organizatoriai kviečia aukoti skambinant trumpuoju numeriu 1343 (auka 3 eurai) ar pervedant lėšų internetu www.maistobankas.lt/paremk .

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas